15. jan, 2019   Agencija Oskar, Kanarski otoki, Španija, Tenerife  

 

Prerojen šopek španskih potovanj

Španija ni ena sama; Španij je toliko, kolikor je naših potovanj. In še kakšno bomo ustvarili. 😊

Kanarski otoki ali Osrednja Španija? Topla Andaluzija ali »neznana« severna Španija? Morda Katalonija z Barcelono in Velencijo?  Oskarjev šopek španskih potovanj postaja celota. Prebudili smo jo z otočki, sedaj pa se spet selimo nazaj na celino, kjer so doma prave španske zgodbe. Gremo naprej, s polno paro!

Španska potovanja smo pripravili z občutkom za sopotnika in deželo, vključujejo tankočuten splet glavnih znamenitosti in tradicionalnih okolij, vzdušij velikih slavnih mest in vaških avtohtonih okolij, splet z naravo in aktivnost v sprehodih, raznovrstno kulinariko ter povsod in vedno odlično vino …

Barcelona 4 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) nas popelje v srce Katalonije! Barcelona je izjemno mesto mnogih barv, ki nas posrka vase. Modernistični arhitekti nam mesto še bolj približajo skozi umetnine kot so Casa Batllo, Casa Mila, Palau de la Musica Catalana, Sagrada Familia, Hospital de Sant Pau … Skok v morje s plaže Barceloneta je pravi užitek. Za piko na i pa se odpravimo na izlet v Montserat in šampanjske kleti, kjer se spoznamo s postopki pridelave okusnega penečega vina in ga seveda tudi poskusimo. 

Španija - Barcelona - Sagrada Familia

Madrid z okolico 4 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje), je kratko a sladko potovanje. Madrid je mesto z dušo in značajem. Živahne ulice in četrti, ki očarajo s svojim šarmom; zgodovinsko središče s Plazo Mayor, trije svetovno priznani muzeji, prijazni Madrilenjosi, kulinarični užitki ob tapasih in vinu … Segovia, El Escorial in Toledo pa nas popeljejo v španske zgodbe iz preteklosti in sedanjosti.

Madrid in osrednja Španija 5 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) je potovanje, kjer lahko v slovitih mestih in čudovitem vzdušju Segovie, Salamance in Toleda uživate v zgodovini in španskih zgodbah iz preteklosti in sedanjosti. Vanje vas zazibljemo tudi v manjših sladkorčkih kot je Avilo, za smetano na potovalni torti pa vas popeljemo v Pedrazzo, in v Don Kihotovsko pokrajino, kjer začutimo deželo v vsej svoji lepoti. Tu je največ španskih znamenitosti, uvrščenih na UNESCO-v seznam kulturne in naravne dediščine, tu se skriva prava španska bit.

Baskija 5 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) nas vpelje med Baske, ki so povsem drugačen narod od klasičnih Špancev. To se kaže tako v njihovem jeziku, kulturi, vsakodnevnih navadah kot celo v genetiki in krvi. Potovanje v Baskijo je za vse, ki radi odkrivate specifične evropske regije z lastnimi značilnostmi, ki odražajo lokalno okolje. Spoznavamo mesta kot so Bilbao, San Sebastian in Pamplona. Najbolj pa nas navduši vinorodno območje Rioja, saj srečujemo eno vinsko klet za drugo. Kdo je za postanek in kozarec rujnega? Vsak dan je zastavljen tako, da poleg pestre vsebine ponudi dovolj časa za užitek – ta je v Baskiji ključen. Prosti čas imamo za pokušino inovativnih prigrizkov (imenujejo se pintxos in so gurmanska nadgradnja španskih tapasov) ali pa zgolj vandranje po starem delu mest in vasic.

Andaluzija – v ritmu flamenka 6 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) zajema srčiko temperamentne in vznemirljive Andaluzije! Spoznamo vsa glavna andaluzijska mesta, ki nas zagotovo očarajo. Andaluzija se ponaša z bogato arhitekturo, toplim sredozemskim podnebjem ter prelepimi mavrskimi prestolnicami. To  so Granada, Sevilla, Cordoba in Ronda. Tu je tudi Gibraltar s svojimi prikupnimi prebivalci – opicami ter območje belih vasic.  Dežela ni nič manj strastna, kot je strasten flamenko.

Potovanje lahko podaljšamo z oddihom ob morju: Andaluzija – v ritmu flamenka z morjem, kjer potovanje podaljšamo na 8 dni.

A(tra)ktivna Andaluzija 8 dni (stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje) je potovanje polno aktivnih biserov, ki morda celo zasenčijo velika mesta in glavne znamenitosti. Sicer aktivno potovanje je pripravljeno za vsakega! Ljubitelji pohodov uživate v gibanju po izbranih okoljih. A pohode lahko vedno preskočite in prosti čas preživite v sproščenem doživljanju vzdušij – mest, vasi, vaških čajnic ali lastnem raziskovanju. To je dodatna razsežnost tankočutno pripravljenih potovanj! 

Kanarski trojček 8 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) združuje Gran Canario, Lanzarote in Furteventuro –  otoki, ki so si podobni in hkrati zelo različni. Za začetek se podamo na najvišji vrh Gran Canarie, raziščemo glavno mesto Las Palmas ter ostale prijetne vasice in sipine v Maspalomas. Nato se spoznamo s čudovitim in povsem drugačnim otokom Lanzarote. Očara nas nacionalni park Timanfaya, ki zgleda kot bi prišli na drug planet. Tukaj imamo še vedno tradicionalne vasice, kot si jih je zamislil cesar Manrique – bele hiške z zelenimi ali modrimi okni in vrati. Za konec pa naš čaka še puščavska Fuerteventura, ki je pravzaprav otok sonca in vetra. Po vsem otoku najdemo lepe peščene plaže s turkizno barvo morja. Še posebej priljubljen je med ljubitelji vodih športov, saj jih valovi in veter privabljajo celo leto. Notranjost otoka je polna manjših vasic, vulkanov in plantaž aloe vere.

Čarobni Tenerife 8 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) je sproščeno potovanje, kjer je vsak dan svojevrstna kombinacija morja in počitnic, sprehodov, ogledov znamenitosti in vzdušij. Navdihnejo nas San Cristobal de la Laguna (Unesco) s čudovitimi palačami in stolnico, glavno mesto Santa Cruz, ki se ponaša s koncertno dvorano po vzoru sydneyjske opere, ter severna obala in Icos de los Vinos, kjer obiščemo najstarejše (in največje) zmajevo drevo na otoku. Odlično potovanje za vse, ki želite sproščenega otoškega potovanja ter se prepustiti atlantski svežini, dinamičnemu odkrivanju neznanega in sproščenemu vzdušju.

A(tra)ktivni Tenerife in Gomera 8 dni (stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje) sta izvrstna kombinacija aktivnega in sproščenega, sprehodov in atlantske svežine, morja in vasic. Najprej se spoznamo s otokom Tenerife, ki se ponaša z narodnim parkom Teide z izjemnim vulkanskim vzdušjem ter spektakularnimi pogledi z visokega grebena otoka na morje daleč pod nami. Tukaj so tudi prijetna kolonialna mesta in vasice, skrita vasica Masca ter Loro park, ki je doživetje za vsakogar. Na polovici potovanja vstopimo v povsem drug svet pravljičnega otoka La Gomera. Pristni in umirjen otok prekriva veličastna in raznolika narava s kanjoni in zelenimi gozdovi lovorikovca, kjer imamo občutek, kot bi se svet ustavil. Poudarek je na sprehodih, uživanju v naravi in  mirnejših plažah.

POSODOBLJENO V 2024 Otočkanje po Balearih 8 dni (stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje) je potovanje, ki nas popelje po dveh Balearskih otokih – Majorki in Menorki, katerim pravijo tudi bisera Sredozemlja. Potovanje je enkratna mešanica manjših ribiških vasic, sprehodov po izjemni pokrajini, lepih razgledov, značilne arhitekture, nočnega življenja ter rajskih plaž. Majorka je otok mnogih nasprotij in za mnoge najlepši otok Sredozemlja. Tu najdemo zeleno gorovje, ki ponuja mnogo možnosti za sprehode, rajske plaže in živahno nočno življenje, plantaže oljk in citrusov, bogato arhitekturo in ribiške vasice ter podzemne jame.  Menorka je najbolj neokrnjena izmed vseh otokov, saj je celoten otok pod zaščito UNESCA. Notranjost otoka je poraščena z zelenimi gozdovi, obalo pa obdajajo kristalno čisto morje in lepe peščene plaže. Obiščemo destilarno gina, za katerega so zaslužni Britanci ter eno najbolj romantičnih pristanišč v Sredozemlju – Ciutadello.

Prijavite se na potovanje v Španijo!