15. jan, 2019   Agencija Oskar, Kanarski otoki, Španija, Tenerife  

 

Prerojen šopek španskih potovanj

Španija ni ena sama; Španij je toliko, kolikor je naših potovanj. In še kakšno bomo ustvarili. 😊

Kanarski otoki ali Osrednja Španija? Topla Andaluzija ali »neznana« severna Španija? Morda Katalonija z Barcelono in Velencijo?  Oskarjev šopek španskih potovanj postaja celota. Prebudili smo jo z otočki, sedaj pa se spet selimo nazaj na celino, kjer so doma prave španske zgodbe. Gremo naprej, s polno paro!

Španska potovanja smo pripravili z občutkom za sopotnika in deželo, vključujejo tankočuten splet glavnih znamenitosti in tradicionalnih okolij, vzdušij velikih slavnih mest in vaških avtohtonih okolij, splet z naravo in aktivnost v sprehodih, raznovrstno kulinariko ter povsod in vedno odlično vino …

Madrid z okolico 4 dni, je kratko a sladko potovanje. Madrid je mesto z dušo in značajem. Živahne ulice in četrti, ki očarajo s svojim šarmom; zgodovinsko središče s Plazo Mayor, trije svetovno priznani muzeji, prijazni Madrilenjosi, kulinarični užitki ob tapasih in vinu … Segovia, El Escorial in Toledo pa nas popeljejo v španske zgodbe iz preteklosti in sedanjosti.

Španija – v ritmu flamenka 5-6 dni (Andaluzija), zajema srčiko temperamentne in vznemirljive Andaluzije! Spoznamo vsa glavna andaluzijska mesta, ki nas zagotovo očarajo. Andaluzija se ponaša z bogato arhitekturo, toplim sredozemskim podnebjem ter prelepimi mavrskimi prestolnicami. To  so Granada, Sevilla, Cordoba in Ronda. Tu je tudi Gibraltar s svojimi prikupnimi prebivalci – opicami ter območje belih vasic.  Dežela ni nič manj strastna, kot je strasten flamenko. 

02 Tenerife nacionalni park Tiede 1024x683 - Prerojen šopek španskih potovanj

Barcelona z avtobusom 6 dni (za zaključene skupine), je potovanje, ki nas popelje srce Katalonije! Barcelona je izjemno mesto, mnogih barv, ki nas vsekakor posrka vase. Za piko na i pa se odpravimo na izlet v Montserat in šampanjske kleti, kjer se spoznamo s postopki pridelave okusnega penečega vina in ga seveda tudi poskusimo. Vožnjo popestrimo z nekaj zanimivimi postanki na poti in ogledi mest v Franciji in Italiji, kot so Cannes, Nica, Monte Carlo in Verona.

Španska pravljica 7 dni (Osrednja Španija), je potovanje za sladokusce, ki nas vpelje v najbolj skrite kraje in odmaknjene kotičke “prave” Španije! Osrednja Španija ponazarja pravo špansko bistvo, identiteto in srce. Tu je največ španskih znamenitosti uvrščenih na UNESCO-v seznam kulturne in naravne dediščine, tu se skriva prava španska bit. Tu začutimo srca konkvistadorjev in se vživimo v Don Kihota. V slovitih mestih in čudovitem vzdušju Segovie, Salamance in Toleda lahko uživate v zgodovini in španskih zgodbah iz preteklosti in sedanjosti … Vanje vas zazibljemo tudi v manjših “sladkorčkih” – Avili, Trujillu in Cuenci, za smetano na potovalni torti pa vas popeljemo v Pedrazzo, Guadelupe in “Don Kihotovski” Campo de Criptana, kjer začutimo deželo v vsej svoji lepoti. In “pika na i” je zagotovo kraljevo mesto Madrid, mesto z dušo in značajem.

Severna Španija in Portugalska 9 dni, je potovanje, ki je polno raznolikosti in zgodb, pravo za vas. Špansko zgodbo smo združili z nekaj portugalske mehkobe. Potovali bomo skozi neverjetne kontraste osrednje Španije do severne obale, potem pa se preko severne Portugalske in Salamance vrnemo v Madrid. Prevzela nas bo mogočna atlantska obala in slikovit narodni park Picos d’ Europa, » manj znana« Portugalska, kjer bomo vstopili v portugalsko gričevje ter čudovita mesta Burgos, Bilbao, Santiago de Compostela in še mnoga druga.

Španija in Algarve 10 dni, združuje južni del Portugalske, osrednjo in južno Španijo. Od Madrida se mimo Toleda popeljemo do pravljične Andaluzije. Tako v glavnih prestolnicah, kot v manjših vasicah začutimo svojevrstno mešanico španskega in mavrskega vpliva. Čaka nas tudi južni del Portugalske – Algarve, ki nudi sproščeno vzdušje, lepe plaže in jame. Mimo Evore se vrnemo v »pravo« Španijo, do Trujilla, Guadelupa in zaključimo v Madridu.

A(tra)ktivni Tenerife in Gomera 8 dni, sta izvrstna kombinacija aktivnega in sproščenega, sprehodov in atlantske svežine, morja in vasic. Najprej se spoznamo s otokom Tenerife, ki se ponaša z narodnim parkom Teide z izjemnim vulkanskim vzdušjem ter spektakularnimi pogledi z visokega grebena otoka na morje daleč pod nami. Tukaj so tudi prijetna kolonialna mesta in vasice, skrita vasica Masca ter Loro park, ki je doživetje za vsakogar. Na polovici potovanja vstopimo v povsem drug svet pravljičnega otoka La Gomera. Pristni in umirjen otok prekriva veličastna in raznolika narava s kanjoni in zelenimi gozdovi lovorikovca, kjer imamo občutek, kot bi se svet ustavil. Poudarek je na sprehodih, uživanju v naravi in  mirnejših plažah.

Spanija Madrid Cibeles vodnjak 1024x680 - Prerojen šopek španskih potovanj

Kanarski trojček 8 dni, združuje Gran Canario, Lanzarote in Furteventuro –  otoki, ki so si podobni in hkrati zelo različni. Za začetek se podamo na najvišji vrh Gran Canarie, raziščemo glavno mesto Las Palmas ter ostale prijetne vasice in sipine v Maspalomas. Nato se spoznamo s čudovitim in povsem drugačnim otokom Lanzarote. Očara nas nacionalni park Timanfaya, ki zgleda kot bi prišli na drug planet. Tukaj imamo še vedno tradicionalne vasice, kot si jih je zamislil cesar Manrique – bele hiške z zelenimi ali modrimi okni in vrati. Za konec pa naš čaka še puščavska Fuerteventura, ki je pravzaprav otok sonca in vetra. Po vsem otoku najdemo lepe peščene plaže s turkizno barvo morja. Še posebej priljubljen je med ljubitelji vodih športov, saj jih valovi in veter privabljajo celo leto. Notranjost otoka je polna manjših vasic, vulkanov in plantaž aloe vere.

Mallorca mesto Palma de Mallorca 1 MANJŠA 1024x486 - Prerojen šopek španskih potovanj

NOVO V 2019Otočkanje po Balearih 8 dni, je potovanje, ki nas popelje po dveh Balearskih otokih – Majorki in Menorki, katerim pravijo tudi bisera Sredozemlja. Potovanje je enkratna mešanica manjših ribiških vasic, sprehodov po izjemni pokrajini, lepih razgledov, značilne arhitekture, nočnega življenja ter rajskih plaž. Majorka je otok mnogih nasprotij in za mnoge najlepši otok Sredozemlja. Tu najdemo zeleno gorovje, ki ponuja mnogo možnosti za sprehode, rajske plaže in živahno nočno življenje, plantaže oljk in citrusov, bogato arhitekturo in ribiške vasice ter podzemne jame.  Menorka je najbolj neokrnjena izmed vseh otokov, saj je celoten otok pod zaščito UNESCA. Notranjost otoka je poraščena z zelenimi gozdovi, obalo pa obdajajo kristalno čisto morje in lepe peščene plaže. Obiščemo destilarno gina, za katerega so zaslužni Britanci ter eno najbolj romantičnih pristanišč v Sredozemlju – Ciutadello.