05. dec, 2012   Agencija Oskar, Turčija, Vodniki  

 

Oskarjeva ZAHODNA Turčija 2013

  
Zahodna Turčija je neverjetna potovalna dežela; je blizu in cenovno ugodna, v sebi skriva neverjetno paleto zanimivosti in vzdušij, znamenitosti in naravnih lepot. Hkrati je “podobna” in hkrati tako zelo “drugačna”. Najbližja in najbolj dostopna eksotika! Je odlična vstopna dežela za odkrivanje Sredozemska obaladrugačnosti; čudovita priložnost za aktivno sprostitev in obmorski počitek, za okušanje enkratnih kulinaričnih specialitet, sprehode po neverjetno raznoliki pokrajini in neokrnjeni naravi ter zlitju z mehkobo dežele.
Ni vam treba poznati dežele, le prepustite se opisom in začutite, katero potovanje vam je pisano na kožo. Začenjamo s “klasičnim” pristopom, potem gradimo vse bolj doživeta potovanja. Krajša potovanja so hitrejša in nekoliko bolj usmerjena v oglede. Daljša potovanja so bolj usmerjena v osebna doživetja in vašo glavno vlogo v potovalnem filmu.
Pokličite nas za individualno potovanje po vaši želji. A vendar, skupinska potovanja so seanse, kjer v najboljši družbi sopotnikov doživljamo močneje.
Prepustite se poznavalcem, ki vas skozi Turčijo popeljejo s srcem!
 
ZAHODNA TURČIJA – potovanja 9 – 15 dni
Klasična Turčija 9/10 dnikliknite tukaj
Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Glavni poudarek je na ogledu VSEH GLAVNIH znamenitosti zahodne Turčije. Stik s tradicijo je manjši, fizična aktivnost je omejena na krajše sprehode in oglede znamenitosti.
Obiščemo Ankaro in Kapadokijo, Konyo in Pamukkale, Aya Sofiabogato antiko na Egeju ter Burso in Carigrad. Na Egeju obiščemo antična mesta Didim in Priene, Efez in Pergamon ter Assos in Trojo. Ne spuščamo se na turško Sredozemlje.
Potovanje je polno in zanimivo, vendar ni naporno. Nočimo v izbranih hotelih 3 – 4*, vključeni so vsi zajtrki in večerje (razen v Carigradu). Potovalni načrt vključuje 4 – 6 ur dnevne vožnje. Ogledi so umetelno razporejeni skozi celo potovanje. Atraktiven potovalni čas za to potovanje je marec – oktober.
Turško doživetje 10/11 dni kliknite tukaj
Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Glavni poudarek je na optimalni kombinaciji potovalnih DOŽIVETIJ. Obiščemo vse glavne znamenitosti zahodne Turčije, večji pa je poudarek na doživljanju turške tradicije in podeželja ter na sprehodih po čudovitih naravnih okoljihKapadokija (Kapadokija, Sredozemlje, Egejska obala, 1 – 2 urni sprehodi, ki jih je možno tudi izpustiti). 
Ogledi: (kot pri Klasični Turčiji), vendar obiščemo le glavne antične znamenitosti (ne obiščemo severnega Egeja: Pergamon, Assos in Troja). Obisk glavnih znamenitosti Carigrada je vključen v “dodatni dan”. Namesto “izpuščenih” ogledov se spustimo na turško Sredozemlje in si v srednjem delu potovanja privoščimo 2 dni obmorskih doživetij – morje, izbrani kotički, Olympos, sprehodi, izlet z ladjico.
Potovalni stil: doživeto potovanje je bolj aktivno in doživeto od turističnih potovanj, vendar lahko stopnjo intenzivnosti prilagodite željam (in se kakšnega sprehoda tudi ne udeležite?). Nočimo v hotelih na nivoju 3*, vključeni so vsi zajtrki in večina večerij. Potovanje vključuje 4 – 6 ur dnevne vožnje, razen drugi in četrti dan, ko nas čakajo sicer dolge vožnje, vendar polne zanimivih postankov. Pol prve in pol zadnje noči preživimo na avtobusu. Najboljši potovalni čas je v obdobju maj – oktober.
Priporočamo vsem sopotnikom, ki si želijo večji stik z deželo in bolj aktivne potovalne počitnice. Primerno tudi za družine in zanimivo za otroke.
Poletna turška nagajivščina 12 dnikliknite tukaj
Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
“Nagajivščina” je še za stopnjo bolj nagajiva in igriva od “doživetja”. V osnovi gre za potovanje “Turško doživetje 10/11 dni (oglejte si opis tega potovanja)”,Turcija ki je prilagojeno poletnemu potovalnemu času in so mu dodana močnejša doživetja dežele in samega sebe.
Z nočitvijo v Taškentu smo v potovanje pričarali res pravo Turčijo, ki še vedno živi samobitno življenje. Z nočitvijo na ladjici pri potopljenem mestu Kekova potovanje vključuje dinamiko in romantično čarobnost, v kateri uživa otrok v nas.
Potovalni stil: doživeto potovanje je bolj aktivno in doživeto od turističnih potovanj, vendar lahko stopnjo intenzivnosti prilagodite željam (in se kakšnega sprehoda tudi ne udeležite?). Nočimo v hotelih na nivoju 3*, vključeni so vsi zajtrki in večina večerij, na ladjici vas razvajamo s polnim penzionom. Le v Taškentu nočimo v hotelu 2* z zajtrkom. Najboljši potovalni čas je v obdobju junij – september.
Potovanje je cenovno ugodno, vključuje kvalitetne sestavine in je doživeto. Priporočamo ga vsem mladim in mladim po srcu, ki uživate v pristnih vzdušjih in doživetjih, in želite na potovanju razvajati tudi otroka v sebi. Potovanje priporočamo tudi družinam z mlajšimi otroki.
“Po uhojenih poteh” zahodne Turčije 15/16 dni – kliknite tukaj
Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Najbolj celovito in doživeto poletno potovanje in počitnice hkrati! Temeljito Efezvas vpelje v turško samobitnost, kjer se sprostite in vstopite v nek drugačen svet. Obiščete vse glavne znamenitosti zahodne Turčije. Velik del potovanja preživite tudi v objemu obmorskih radosti – na dinamičnih počitnicah in izletih z ladjicami po najlepših kotičkih turške obale (1 noč na ladjici tudi prespimo). Potovanje je zasnovano AKTIVNO, veliko je sprehodov po čudoviti naravi (ne preveč, ravno prav!).
Potovanje je prilagojeno poletju, je lagodno in sproščeno, hkrati pa vsebinsko vseskozi pestro in zanimivo. Zgodbe sledijo zgodbam, vzdušja se tankočutno nadgrajujejo; krepi se stik z gostujočo deželo, v kateri ne le potujemo, temveč proti koncu s Kapadokijo kar zaživimo!
Potovanje je zasnovano na osnovi hotelov nivoja 3*, vključenih je nekaj večerij, veliko pa je priložnosti za lastno raziskovanje kulinarike in specialitet. Potovanje še posebej priporočamo vsem, ki si želijo začutiti gostujočo deželo in sebe v njej, družinam z otroki in vsem, ki si želijo aktivnega odklopa in nepozabno doživetje. Najboljši potovalni čas je v obdobju junij – september.
 
ZAHODNA TURČIJA – Carigrad in krajša potovanja
Carigrad 4/5 dni kliknite tukaj
Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Glavni poudarek  je na ogledu VSEH GLAVNIH znamenitosti Istanbula.Istanbul Tri polne dni raziskujemo mesto zgodovine in kulture. Vživimo se v slavno preteklost orientalske prestolnice; sprehodimo se po antičnem hipodromu, obiščemo Modro mošejo, cerkev Svete modrosti, antično potopljeno cisterno, pokrito in egipčansko  tržnico, Topkapi  in še in še …
Na potovanju lahko izkoristite tudi nekaj prostega časa za samostojno pohajkovanje ali se odločite še za dodatni izlet z ladjico po Bosporju.
Potovanje je polno in pestro in je namenjeno vsem, ki si želijo kratek odklop od vsakdana. Nočimo v hotelih 3 – 4* z zajtrkom.
Od Bosporja do Helesponta 6 dni kliknite tukaj
Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Neverjetno, kako lahko v polnih 4-ih dneh potovanja cenovno Pamukaleugodno doživite tako širok spekter turških doživetij! Tu je tradicionalno velemesto Bursa, potem vstopimo na anatolsko planoto in v Afyonu doživimo drobec resnične turške samobitnosti. Pot nas pelje do snežnobelih ponvic Pamukkal, potem pa vstopimo v čudovito antiko na Egejski obali. Pred nami zaživi Efez, Pergamon, Assos in Troja!
Potovanje je hitro, intenzivno, polno in pestro. Nočimo v hotelih 3 – 4* z zajtrkom in večerjo. Potovanje je primerno za zaključene skupine ali krajši potovalni odklop; kot samostojno doživetje in okušanje turiških vzdušij, da se potem enkrat vrnemo na pravo turško dogodivščino!