05. maj, 2015   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

OSKARJEV PRVI MAJ

Piše: Oskar
Po letošnjem prvem maju lahko zatrdim – Agencija Oskar še nikoli ni bila v tako dobri formi in s tako čudovito ekipo vodnikov in sodelavcev, kot prav zdaj. Vesel sem, da lahko s sopotniki delim to čudovito resnico. Tu je le en dokaz za to – hvala Vlasti in Frenku.
Prvomajska potovanja so za Agencijo Oskar “stresni test” in glavni letni preizkus tako kvalitete kot povezanosti celotne ekipe sodelavcev in vodnikov.

PRVA BOJNA VRSTA

Oskarjev 1. majTako kot Sara na Portugalskem nas je bilo čez prvomajske počitnice v prvi bojni vrsti 24 prizadevnih in požrtvovalnih vodnikov, ki smo pripravljeni na celodnevno razdajanje in kakršnokoli situacijo, da bi sopotnike doživete in polne novih energij varno vodili po tujih deželah in ne glede na karkoli potem pripeljali tudi domov. Letošnji prvi maj so v prvih bojnih vodniških vrstah do zadnje kaplje krvi vztrajali: Matjaž v Indiji, Oskar Ml. in Sandra na Šrilanki, Roman na Kreti, Alja na Irskem, Vlasta in Aleksander na Cinque Terre, Ana na Siciliji, Marijana na Kitajskem, Gvido na Kubi, Daša, Larisa in Branko v Maroku, Nina v Omanu, Nataša v Peruju, Nejc na Madeiri, Polona na Portugalskem, Senad in Blaž na Balkanu, Breda v Andaluziji, Maj in Nina v Turčiji ter Anamarija in jaz v Iranu – iskrena hvala vsem!

OZADJE IN PODPORA

Za njimi sta ves čas s srcem in v polni pripravljenosti iz ozadja bdela Boris/Marjeta pri dežurnem telefonu in Polona iz avia, ki sta reševala vse manjše zadeve in na koncu tudi stavko letalske družbe TAP kot vrhunec njune vloge. V pripravljenosti je bilo tudi vseh 5 sodelavk iz priprave potovanj (Marjeta in Damjana, Orlena, Ana in Nina) ki so zaslužne za to, da je vse teklo brez zapletov in težav. Oskarjev 1. majZa vsemi pa sem na vrhu naše gore stal Oskar iz imena Agencije Oskar, neposredno dostopen in v oporo vsakemu vodniku in skrbniku, iz Irana ob vsakem času.
To je bila aktivna ekipa v prvomajski bitki – na terenu. Vaše potovanje pa so pripravljali nepogrešljivi sodelavci Izidor in Špela, s katerima ste urejali vse prijavne postopke; Maja in Irma, ki sta bdeli nad pripravo vašega potovanja in se nič ni moglo izmuzniti njunima izurjenima pogledoma. Vsa zahvala gre tudi Tini, ki skrbi za splošno stanje agencije in informacijskega sistema, in vsa čast in slava našemu računovodstvu (Marija in Mojca), da se znajdeta v tisočerih številkah, ki gredo skozi njune glave …

GLAVNI IGRALCI

Glavna prvomajska zahvala pa gre vsem vam sopotnikom! Vaše sodelovanje, razumevanje in zaupanje ustvarja neprecenljiva potovalna doživetja! Skupinska vzdušja in vaša odprtost do drugačnosti potovalnih dežel ustvarjajo potovalni smisel in nadgradnjo, zaradi katere je vredno potovati. Vi ste tisti, ki nam omogočate, da smo taki, kot smo, in le z vami smo lahko vedno boljši.

POSEBNA ZAHVALA

Ob tem bi se še posebej zahvalil Vlasti in Frenku, ki sta me spodbudila k temu pisanju. V svojem mailu sta zapisala, da je treba povedati takoj, sicer se smisli izgubijo. Tudi jaz sem se velikokrat želel zahvaliti in povedati gornje misli, pa so me domači dogodki vedno povozili. Tokrat pa ne bo tako!
Ponosen sem na vse nas!
Lep pozdrav! Vidimo se v Vilenici!

P.S. NAMESTO UVODA

Čez prvomajske praznike se je na ognjenem krstu odlično znašlo tudi vseh 6 mladih vodnikov vodniške šole 2014 in 2015. Prav posebno (avtorsko in čustveno) je veselje vseh nas ob tem dogodku – podobno je splavitvi velike ladje v morje – ko se dolgotrajno delo in prizadevanje mladih ljudi krona z zmago! Pomlajena vodniška ekipa, v kateri se prepletajo mlada moč in izkušnje starejših, se kali v najboljšo ekipo doslej. Najlepše torej šele prihaja …