Južna Indija-Indija-Kanyakumari

  • prepustite se čarobnosti Indije Koromandije
  • doživite veličastne dravidske templje
  • uživajte na tropskih plažah in rečnih kanalih Backwaters

Klasična južna Indija

Cena od: 1596 EUR

Klasična južna Indija

Južna Indija je takšna Indija, kot si jo Evropejci predstavljamo, ko pomislimo na pravljično Indijo Koromandijo – kjer se cedita med in mleko. Prijazna tropska dežela ob morju poleg barvite sedanjosti in pestre mešanice življenja, ki predrami vse čute, skriva v sebi neprecenljive spomenike svetovne kulturne dediščine. Tu najdemo najlepše templje v Indiji, dravidsko in tamilsko kulturo ter sproščen način življenja, obogaten s kolonialno zgodovino zadnjih stoletij. Prepustite se enkratnemu melosu na potovanju, ki je pripravljen v veselje popotniških sladokuscev!

Indija Koromandija (Tamil Nadu) – začnemo z angleškim kolonialnim Chennajem, nadaljujemo s prijetnim indijskim Mamallapuramom, ki je poln dravidske arhitekture in obmorskega vzdušja. Nadaljujemo s francoskim Pondicherryjem, tu pa je tudi sončni ašram skupnosti nove dobe guruja Aurobinda. Sledi vožnja v Trichy in Maduraj, kjer začutimo pravi indijski kolorit življenja in občudujemo najlepše indijske templje … Še vožnja ob koromandelskih hribih do Kanyakumarija in srečanje s tremi morji …

Malabarska obala (Kerala) – raj na zemlji! Najprej počitnice na tropski plaži Kovalama, potem pa sproščeno vzdušje na dvodnevni ladjici po rečnih kanalih Backwaters, opazujemo tradicionalno spokojno življenje in bujno tropsko rastje … Za konec še čudovit portugalski Kochin … Kratko in sladko!

Potovanje poteka na udoben turističen način. Morje, vživljanje v življenjski melos, stik z domačini ter spoznavanje znamenitosti so glavni poudarki prelepe potovalne pravljice, ki si jo boste želeli ponoviti.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 – 4 *, nočitev/zajtrk, polpenzion
Velikost skupine:
10 - 25

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
26. Okt 04. Nov 10 od 1728 EUR od 1596 EUR kmalu zagotovljeno posebna ponudba Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Vsega je kriva Kamasutra

Piše: vodnica Ana Mikoš Pred vsako novoletno turo sem malo na trnih; takrat namreč največkrat vodim južno Indijo – tisto edino v cel...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več