Južna Indija-Indija-Kanyakumari

  • prepustite se čarobnosti Indije Koromandije
  • doživite veličastne dravidske templje in živopisnost dežele
  • uživajte na tropskih plažah in idiličnih rečnih kanalih Backwaters

Klasična južna Indija

Klasična južna Indija - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
10 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje

Indija Koromandija, prijazna tropska dežela ob morju, poleg barvite sedanjosti in pestre mešanice življenja, ki predrami vse čute, skriva v sebi neprecenljive spomenike svetovne kulturne dediščine. Tu najdemo najlepše templje v Indiji, dravidsko in tamilsko kulturo ter sproščen način življenja, obogaten s kolonialno zgodovino zadnjih stoletij. Prepustite se enkratnemu melosu na potovanju, ki je pripravljen v veselje popotniških sladokuscev!

Indija Koromandija (Tamil Nadu) – začnemo z angleškim kolonialnim Chennajem, nadaljujemo s prijetnim indijskim Mamallapuramom, ki je poln dravidske arhitekture in obmorskega vzdušja. Nadaljujemo s francoskim Pondicherryjem, tu pa je tudi sončni ašram skupnosti nove dobe guruja Aurobinda. Vlak nas popelje v Trichy in Maduraj, kjer začutimo pravi indijski kolorit življenja in občudujemo najlepše indijske templje … Še vožnja ob koromandelskih hribih do Kanyakumarija in srečanje s tremi morji …

Malabarska obala (Kerala) – raj na zemlji! Najprej počitnice na tropski plaži Kovalama, potem pa sproščeno vzdušje na dvodnevni ladjici po rečnih kanalih Backwaters, opazujemo tradicionalno spokojno življenje in bujno tropsko rastje … Za konec še čudovit portugalski Kochin … Kratko in sladko!

Potovanje poteka na udoben turističen način. Morje, vživljanje v življenjski melos, stik z domačini ter spoznavanje znamenitosti so glavni poudarki prelepe potovalne pravljice, ki si jo boste želeli ponoviti.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 – 4 *, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
10 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Vsega je kriva Kamasutra

Piše: vodnica Ana Mikoš Pred vsako novoletno turo sem malo na trnih; takrat namreč največkrat vodim južno Indijo – tisto edino v cel...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več