02. mar, 2022   Agencija Oskar, Grčija  

 

Novo potovanje – A(tra)ktivna Grčija

Nadgrajujemo Oskarjevo Grčijo! Pripravili smo nov program, ki je namenjen našim aktivnim sopotnikom. Ogledamo si glavne znamenitosti (Atene, Delfi), predvsem pa se prepustimo uživanju narave (soteska Vikos in gorovje Pindus). Potovanje je prava mešanica sprehodov, ogledov in morja, premišljeno sestavljeno v celovito doživetje.

Priletimo v Atene, kjer se zvečer prepustimo utripu starodavnega mesta, zjutraj pa se seznanimo z bogato antično mitologijo. Povzpnemo se na Akropolo in raziščemo najslavnejši grški tempelj. Pot nas odpelje do popka svetapreročišča v Delfih, kjer še vedno odmevajo slavne prerokbe. Popoldan se sprehodimo po prekrasnem okolju pod goro Parnas.

V Ioannini, čudovitem mestu poleg jezera, se ustavimo in prespimo. Privoščimo si sproščen večer v živahnem mestnem jedru.

Pred nami je vrhunec našega potovanja, saj se premaknemo v odmaknjene kraje Pindskega gorovja, kjer vstopimo v veličastje narave. Tradicionalna vasica Monodendri postane naše izhodišče za naslednja dva dni.

Privoščimo si prekrasen pohod – iz vasice Monodendri se spustimo v sotesko Vikos. Pot je prečudovita in nenaporna, s postanki traja 4-6 ur. Vodi nas po soteski, nad nami pa se bohotijo skale Pindskega gorovja. Za vrhunec dneva se osvežimo v čudovitih tolmunčkih, na koncu poti pa nas pričaka prijetna taverna.

Naslednji dan se prebudimo v slikovitem okolju in se odpravimo raziskovat odmaknjene kamnite Zagorske vasice. Čaka nas sproščen 4 urni sprehod po slovitih vradetskih stopnicah. Stopnice so edina pot, ki je nekoč povezovala te odmaknjene vasice –  danes dajejo občutek, kot da vstopimo v preteklost. Razgledi so veličastni, po želji pot še malo podaljšamo do razgledne točke Beloi, kjer se pred nami odpre veličastni razgled na sotesko Vikos.

Našo pot zaključimo z vožnjo proti morju, obiščemo antični teater v Dodoni, ki je prekrasno umeščen v pokrajino. Vstopamo v sredozemsko pokrajino, privoščimo si krajši sprehod proti morju. Za lep zaključek potovanja del dneva preživimo ob obali, se predajamo morskim užitkom in potovalnim vtisom. Vkrcamo se na ladjo in odplujemo domov.

Potovanje je aktivno, vključuje tako glavne oglede, kot tudi sprehode po prekrasni pokrajini, morje in vstop v tradicionalno Grčijo. Ni prenaporno, namesto pohodov si lahko izberemo tudi sproščen počitek. Odlično potovanje za aktivno doživetje Grčije!