14. maj, 2013   Agencija Oskar, Maroko  

 

Maroški kalejdoskop

Maroški kalejdoskop – kliknite tukaj

Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Mogoče se zdi, da je Maroko prevroč za obisk poleti, ampak je ravno obratno. Hitro se povzpnemo v Atlas, kjer so temperature nižje, in tudi v puščavi je suha vročina, ki jo lažje prenašamo. Maroko je atraktivna – popularna dežela, ki navdušuje tako klasične turistične sopotnike kot iskalce pristnih doživetij.
Na potovanju Maroški kalejdoskop obiščemo vse Maroko-Marakeshglavne znamenitosti dežele – ogledamo si moderna mesta (Casablanca, Rabat) in potujemo preko starih kraljevskih mest (Fez, Meknes in Marakeš) do visokega Atlasa ter puščavskih sipin. Za piko na i so tu Berberi, avtohtoni prebivalci, njihove preproste maroške vasice so raztresene po dolinah in hribih Atlasa.
Poudarek potovanja ni na glavnih mestih, ampak na doživljanju narave in dežele, zato so ponekod nočitve tudi v manjših krajih, kjer se odmaknemo od mestnega vrveža in spoznamo Berbere. Lahko se udeležite tudi izleta s kamelami v puščavo, kjer boste deželo doživeli v svoji pravi luči.
Potovanje začnemo v Casablanci, kamor priletimo. Po Maroku pa potujemo z avtobusom (velikost avtobusa je odvisna od velikosti skupine). Nastanitve so v hotelih 3* lokalne kategorije in ponekod v penzionih, imamo pa nočitve z zajtrki. Namestitve so preproste, v manjših mestih in vaseh od koder lahko ponoči gledamo zvezdnato nebo.
Priporočamo vsem, ki želijo videti vse glavne znamenitosti v kratkem času, ter se hkrati dotakniti tistega pristnega Maroka.