Maroški kalejdoskop – kliknite tukaj

Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje

Mogoče se zdi, da je Maroko prevroč za obisk poleti, ampak je ravno obratno. Hitro se povzpnemo v Atlas, kjer so temperature nižje, in tudi v puščavi je suha vročina, ki jo lažje prenašamo. Maroko je atraktivna – popularna dežela, ki navdušuje tako klasične turistične sopotnike kot iskalce pristnih doživetij.

Na potovanju Maroški kalejdoskop obiščemo vse Maroko-Marakeshglavne znamenitosti dežele – ogledamo si moderna mesta (Casablanca, Rabat) in potujemo preko starih kraljevskih mest (Fez, Meknes in Marakeš) do visokega Atlasa ter puščavskih sipin. Za piko na i so tu Berberi, avtohtoni prebivalci, njihove preproste maroške vasice so raztresene po dolinah in hribih Atlasa.

Poudarek potovanja ni na glavnih mestih, ampak na doživljanju narave in dežele, zato so ponekod nočitve tudi v manjših krajih, kjer se odmaknemo od mestnega vrveža in spoznamo Berbere. Lahko se udeležite tudi izleta s kamelami v puščavo, kjer boste deželo doživeli v svoji pravi luči.

Potovanje začnemo v Casablanci, kamor priletimo. Po Maroku pa potujemo z avtobusom (velikost avtobusa je odvisna od velikosti skupine). Nastanitve so v hotelih 3* lokalne kategorije in ponekod v penzionih, imamo pa nočitve z zajtrki. Namestitve so preproste, v manjših mestih in vaseh od koder lahko ponoči gledamo zvezdnato nebo.

Priporočamo vsem, ki želijo videti vse glavne znamenitosti v kratkem času, ter se hkrati dotakniti tistega pristnega Maroka.

 

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Maroko- Mesto- mark
POTOVANJE:
Cena:
od 777 EUR
Trajanje:
od 8 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Maroko-Domačini-marn
POTOVANJE:
Cena:
od 897 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-berber s kamelo
POTOVANJE:
Cena:
od 999 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus
Maroko-Barvanje usnja-mare
POTOVANJE:
Cena:
od 1170 EUR
Trajanje:
od 15 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-hoja
POTOVANJE:
Cena:
od 1197 EUR
Trajanje:
od 14 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se