08. maj, 2019   Agencija Oskar, Člani pišejo, Maroko  

 

Maroška nagajivščina

Pozdravljeni, Oskar!

Čeprav sva tokrat v Maroko, na čudovito Maroško nagajivščino, potovala prvič z Vami; nama, predvsem meni, niste nepoznani. Spremljam vas že skoraj od vaših začetkov, okoli 20 let. Kar nekaj časa sem dobivala na dom vaš, takrat še časopis, in gledala ter brala ta časopis, da je bil na koncu že tako zguljen, da je moral iti, žal, pač proč…Sedaj pa gledam in “se pasem” na čudovitih katalogih…

Vedno sem sanjala, da nekoč … enkrat … pa bom, zagotovo, tudi jaz potovala z vami … In res, letos se je uresničila ta dolga leta čakajoča želja.

V aprilu sem praznovala Abrahama in sem si, za darilo, privoščila Maroko … Brskala sem in brskala,  se odločala in odločala, pa premišljevala, če sva dovolj dobra (kondicijsko) za 3. stopnjo potovanja, ali bi raje ostala kar pri klasiki in 7- dnevnem potovanju. Ja, dnevno me je to premišljevanje kar precej zaposlilo.

DSC 6928 1 1024x687 - Maroška nagajivščina

Pa je bila potem problem spalna vreča; katero na koncu koncev pa sploh nismo potrebovali. Zaradi te spalne vreče, sem tudi večkrat kontaktirala vašo agencijo. In še: klasika se je hitro napolnila in tako je padla odločitev za Nagajivščino 😊.
Pri odločitvi za datum odhoda pa je veliko pripomogla Daša. Za njen termin sva se odločila na podlagi njenega priimka in intuicije. In, nama nikakor niti za sekundo ni žal.

Daša, nagajiva kot Maroko, in tako energična kot Maročani, polna znanja, se vidi in čuti, da živi samo za Maroko. To je bilo odlično čutiti čez celo popotovanje: že prvi stik, še na avtobusni postaji v LJ, je takoj prešla neka čudno lepa, posebna in topla energija…Prav vesela sva, da sva oz. smo jo lahko spoznali in z njo doživeli to potepanje. Škoda le, ker mi (kot skupina) nismo bili še malo bolj nagajivi; čeprav smo bili (vsaj po mojem mnenju) pridni in v redu skupinca.

Malo nas je morala Daša kar “pobrcati”, da smo včasih dali kaj od sebe, kot na primer risanje svojega pričakovanja Maroka. V priponki pošiljam nagrajence. Prav zanimiv je bil ta razplet.

Doživeli smo pristni Maroko, vrnili smo se v preteklost skozi Dašino pripovedovanje; pa tako imenovani krotilci kač; do raznih vonjav ribjih tržnic in barvanja usnja, pa menda še dolgo ne bomo pozabili. Pa zelo zanimiv metin čaj; uf, je bil dober! Pa še in še … Pa jutranji gorski sprehod po makovih poljih. Res zanimivo. Pa super kosilo v Marakešu, na ulici, v ribji restavraciji; tako odličnih rib in za tako malo denarja še nisva jedla.

Daša, hvala za doživetje, in seveda, hvala Oskar. Želim še veliko polno dogodivščin po svetu.

Tako … na kratko … po glavi mi sicer hodi še 100 in ena reč … vendar je težko spraviti vse na papir …

Lep pozdravček, Metka & Marko👌