14. maj, 2013   Agencija Oskar, Maroko  

 

Maroška nagajivščina 12 dni

Maroška nagajivščina 12 dni – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Maroška nagajivščina je najbolj cenovno ugodno 12-dnevno potovanje po Maroku. Največkrat je to potovanje razpisano poleti, ko je idealen čas za malo daljša potovanja, kjer le malo časa preživimo v vročem delu Maroka. Na potovanju seveda vidimo vse glavne znamenitosti, ampak poudarek potovanja je popolnoma drugje.
Uvodne takte doživljamo v ogledih in Maroko-Beduinspoznavanju dežele. Najprej je tu moderna prestolnica Rabat, pa nekdanji prestolnici Meknes in Fez, v katerem zaživimo v labirintu starega mesta – nepozabno doživetje! Tu je še antični Volubilis in romarski Mulaj Idriss … Vse je tako, kot smo vajeni, bolj turistično, ogledovalno, udobno. V osrednjem delu potovanja pa vstopimo v maroško pravljico berberskega življenja in veličastne narave. Najprej je tu Srednji Atlas in cedrov gozd z opicami, potem se začne prava zgodba; po spoznavanju palmerije v kanjonu Ziz sledi doživljanje in nočitev na puščavski sipini Erg Chebbi, doživeto in enkratno raziskovanje kanjona Dades in spanje v odmaknjeni berberski vasici Bou Tahrar! Odklop v drugačnosti, preprosto življenje v naravni veličastnosti. Zadnji večer se začne vzdušje počasi umirjati v romantični filmski vasici Ait ben Haddou. Potem se preko prelaza Tizi ‘n Tichka vrnemo na osrednjo maroško planoto v živahni in neverjetni Marakeš, mešanico zgodovine in sedanjosti, tujcev in hribovskih berberskih plemen, mesta in vasi … Izgubimo se v živosti vonjev, hrupa in živžava.
Potovanje je pripravljeno na solidnem nivoju namestitve. Vključene so 3 nočitve v penzionih, 1 nočitev v šotorih in ostale nočitve v hotelih 2-3* lokalne kategorije. V šotorih so vam na voljo odeje, priporočamo pa, da s sabo vzamete spalno vrečo, ki si jo lahko izposodite tudi pri nas. Na potovanju se vozimo z avtobusom, en dan pa imamo tudi prevoz z kombiji.