14. maj, 2013   Agencija Oskar, Grčija, Kreta  

 

Kreta – V iskanju Ikarjevih sanj

Kreta – V iskanju Ikarjevih sanj – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
V iskanju Ikarjevih sanj je nagajivo in dinamično potovanje, ki vas vsrka v kalejdoskop vzdušij in doživetij, ki jih ta neverjetni otok nosi za vas. Odličen vodnik vam kretske zgodbe predstavi, vi pa jih z doživljanjem otoka lahko zaživite! Vsak dan vas vpeljemo v novo zgodbo, vse skupaj pa postane vaše nepozabno doživetje! Potovanje pa je odeto v obmorsko vzdušje, vsak dan bo priložnost za kopanje, zabavo in drugo razvedrilo.
Kreta slovi po minojski kulturi. Z obiskom Knossosa, KretaFestosa in muzeja v Herakionu zaživimo z minojsko civilizacijo, ki je pomemben del evropske mitologije. Tu se je rojeval Ikarjev sen človeštva – poleteti! Tu je bil slavni labirint in bikec Minotaver … Tu je v zlatih časih cvetelo preko 90 mest … a več o tem na potovanju.
Preseneti nas čudovita, divja in raznolika narava z visokimi gorami in dolgimi kanjoni. Z vzponom na kretski Triglav (Psiloritis) pridobite planinsko trofejo, tu je tudi najdaljša evropska soteska Samaria, pa množica krajših sprehodov po polotoku Akrotiri in Gramusi, ki smo jih v program vključili samo za vas – da se sprehodite in razgibate, hkrati pa z gostujočo deželo zaživite.
Uživamo na plažah in toplem morju, tako tistih turističnih, z množico počitnikarjev, a nam je lepše na bolj odmaknjenih, skrivnih biserčkih z umirjenim vzdušjem, daleč od množic, samo za nas. Navdušijo nas vsakodnevne zabave na plaži, več kot odlična kretska hrana in otožne kretske pesmi, ki so polne ritma in globine.
Morda največje doživetje potovanja po Kreti pa je kretska divjina in odmaknjenost ter prebivalci, otočani, ki so ohranili tradicionalne vrednote kot so ponos, poštenost in gostoljubje. Napolnijo vas s človeško toplino in navdihom, za lepše življenje tudi doma.
Nastanjeni smo v hotelih 2-3* lokalne kategorije in imamo vključen zajtrk. Za večerjo lahko tudi doplačate, lahko pa se prepustite razvajati v množici tavern vse naokoli po otoku. Po otoku se vozimo z avtobusom.
Potovanje je primerno za vse, ki si želite biti aktivni, krati pa tudi uživati v lepoti in morskem vzdušju tega osrednjega vzhodno sredozemskega otoka.