23. jan, 2018   Agencija Oskar, Individualna potovanja  

 

Individualna potovanja – TRENDI

Novo leto, novi cilji, nove napovedi. Tudi v turizmu začetek leta prinese veliko novosti. Zato izpostavljamo tri trende, ki bodo zaznamovala individualna potovanja.

  1. Potovanja izven visokih sezon

Potovanja so postala način življenja. Raziskovati, doživeti, zbežati pred vsakdanjikom, se sprostiti – vse to želimo izkusiti na potovanjih. Število potnikov se vsako leto znatno povečuje. Posledično so oblegane priljubljene destinacije, polni leti in hoteli ter visoke cene. Zato ne preseneča, da se pojavlja trend potovanja izven visokih sezon. Ta omogoča potnikom, da polno uživajo v vsakem trenutku njihovega potovanja. Brez dolgih kolon boste videli več, plačali manj in počutili se boste kot popotnik in ne kot turist.  

  1. Odkrivanje še neznanega in spoznavanje kultur

Drenjanje v množici turistov običajno pokvari vse čare potovanja, ki ga potniki tako dolgo in skrbno načrtujejo. Zato se vse več potnikov odloča za potovanje v manj oblegane dele sveta, ki ponujajo svojevrstno avanturistično doživetje. Spoznavanje različnih kultur in njihovih navad ter proslavljanje tradicionalnih običajev je kot nalašč za vse, ki jim na potovanjih veliko pomeni spoznavanje novega in drugačnega sveta. Lahko se odpravite na Kubo, kjer boste na ulici z domačini zvijali cigare, ali v Rio, kjer boste zaplesali salso v družbi prelepih plesalk in plesalcev.  

  1. Družinska potovanja

Na potovanjih je pomembo imeti dobro družbo. Za mnoge je najboljše, če nas med odkrivanjem oddaljenih koščkov sveta spremlja kar cela družina. Medgeneracijske družinske počitnice so najnovejši potovalni trend, ki v ospredje postavlja pomembe družinske trenutke, ki jih je v prezaposlenem vsakdanjiku mnogo premalo. Ustvarjajte življenjske spomine na potovanju zasnovanem posebej za vašo družino, ne glede na to ali potujete z otroki, najstniki, ali več generacijami skupaj. Želimo, da je vaše potovanje brezskrbno in zabavno ter predvsem navdihujoče. Si predstavljate nepozabne družinske fotografije, ki bi nastale na takem potovanju?

Uresničite kakšno noro potovalno željo, ki ste si jo zamislili že zdavnaj in jo črtajte s seznama želja. Sedaj je pravi čas!

Ne pozabite:
TREND INDIVIDUALNEGA potnika je ta, da ne sledi trendu temveč ga ustvarja sam!

Individualna potovanja