14. okt, 2016   Agencija Oskar, Aktualne destinacije, Indija, Indija - južna   ,

 

Indija – potovalna Kamasutra

varanasiIndija je dežela, v katero se bodisi zaljubiš ali pa jo zasovražiš. Srednje poti ni. Indija šokira, očara, prikaže druge razsežnosti ter nas preseneti s svojimi kontrasti …

Indijo vedno doživljamo s srcem. Že ob prvem stiku z deželo nas presune kaos, ki vlada, potem pa nas očarajo pisane barve, zvoki, vonjave, v nas se prebudijo vsi čuti … Vsakdo se nanjo čustveno odzove, vsak v svojem ritmu zapleše z Njo – nekdo v blažjih klasičnih potovalnih korakih, drugi v bolj izpostavljenem doživetem stilu večjih strasti.

Zakaj v Indijo?

Indija ponuja vse, od tropskih plaž, puščav, osamljenih vrhov, živahnih in kaotičnih mest, najlepših spomenikov človeštva ter najbolj iskrenih nasmehov ter iskric v očeh domačinov. Dežela kontrastov ponuja pravo potovalno poslastico za vse vrste popotnikov.

Severna Indija

g1-indija-sveta-krava-v-modri-palaciTadž Mahal – veličasten spomenik ljubezni,
– Puškar
– romantična pravljica ob jezeru,
– Jailsalmer – mogočna trdnjava na karavanski poti,
– Radžastan – puščava barvitih ljudi,
– sveta reka Ganges – življenjska in duhovna žila Indije,
– Varanasi – mesto smrti in življenja,
– Kalkuta – kolonialni biser,
– Amritsar – veličastni zlati tempelj.

Južna Indija

Boat BeautyKovalam
– tropske plaže,
– Mahabalipuram – sproščenost, odlična morska hrana in zanimivi ogledi,
– Triči in Madurai – srčika južnoindijske kulture,
– Backwaters – bivalni čolni na pajčevini rečnih kanalov,
– Peryiar – narodni park,
– Plantaže čajevca in še… in še… in še…

Preberite si tudi članek:  4 Indije 

Oskarjeva Indija – blaga ali strastna potovalna Kamasutra

Klasična potovanja potovalno strast blažijo z nekoliko šibkejšim stikom z indijsko resničnostjo. Doživeli boste vse glavne znamenitosti in vtise – v bolj mili in zahodnemu človeku morda lažje prebavljivi pravljici. Del v resnici in del skozi izkušeno besedo našega vodnika, del z ogledi in del varno skozi okna udobnega avtobusa ali udobnih hotelov, kamor se zatečemo v udobje po intenzivnih dnevnih doživetjih.

KLASIČNO – blaga kamasutra:

 • indija-taj-mahalKlasična Indija in Varanasi – 9 dni – vsebinsko bogat program vas sproščeno popelje v vrhunsko potovalno zgodbo, kjer boste doživeli vse glavne znamenitosti S Indije.
 • Klasična južna Indija – 10 dni – turistično potovanje, kjer ne manjka morja, stika z domačini ter glavnih znamenitosti.
 • Biseri Severne in Južne Indije – 15 dni – indijske bisere smo tankočutno nanizali, tako da vsako posamezno vzdušje in doživetje počasi povezujemo v celoto.
 • Od Delhija do Kathmanduja – 15 dni – vsebinsko bogato potovanje vas popelje skozi glavne znamenitosti dveh bogatih dežel – severne Indije ter doživetega Nepala.

Doživeta potovanja in Oskar Plus pa vas izpostavijo potovalni strasti po indijski resničnosti. Vstop je daljši in bolj tresoč, je pa zato potovalna moč neprimerljivo večja in izkušnja močnejša. Na polno doživljajoči avanturi boste uživali v odličnem vodenju in organizaciji ter kvalitetnih namestitvah in vozilih, ki bodo kot otočki udobja, iz katerih se boste vedno znova in znova poganjali v ocean indijske resničnosti.

DOŽIVETO z blagim avanturizmom:

 • g1-indija-srinagar-jezero-dal-mcV kraljestvu Šive – 15 dni – intenzivno in doživeto potovanje po severni Indiji vas popelje v vrtinec indijskih kontrastov.
 • Osrednja in južna Indija – 22 dni – potovanje predstavlja popoln odklop v živopisni indijski resničnosti. Ponudi doživetje prvinske Indije, veliko narave, za konec pa še počitnice.
 • Južna Indija 12 dni – doživeto potovanje, nadgradnja klasičnega, kjer doživimo več narave ter hribovite kardamomske griče in hribovja Zahodni Gati
 • Osrednja Indija in Goa – 15 dni – doživetje osrednje Indije, za konec pa vstopimo v portugalsko kolonialno zgodbo in si ogledamo veličastne cerkve, ki še vedno pričajo o nekdanji slavi.
 • Ladak in Kašmir – v Iskanju shangri – La – 17 dni – potovanje predstavlja pravo pustolovščino, ki je še posebej mamljivo zaradi svoje odmaknjenosti. Avanturistično potovanje nas popelje v najvišji predel Himalajske Indije. Ste pripravljeni na nekaj novega?

Vse več pa je tudi povpraševanj za pripravo INDIVIDUALNIH POTOVANJ, kjer lahko spite v radžastanskih palačah, najboljših havelijih, asketskih ašramih ali kje vmes. Potovalni načrt vam pripravimo poznavalsko, saj poznamo praktično vsak indijski kotiček.

Zakaj z Agencijo Oskar?

 • ker Indijo odlično poznamo,
 • ker naši vodniki Indijo čutijo in znajo svoje občutke prenesti vam,
 • ker poznamo in razumemo zadržke sopotnikov pred Indijo,
 • ker so potovanja tankočutno pripravljena za vsak okus,
 • ker uporabljamo preverjeno infrastrukturo, partnerja in dobre lete,
 • mamljiva cena je le pika na i

Za vsa POTOVANJA V INDIJO kliknite TUKAJ.