Indija-Bodgaja-Buda

  • kulturna Kalkuta, budistična Bodhgaja in hindujski Varanasi;
  • prestolnica Delhi, radžastanski Džajpur, erotični Kadžuraho in Tadž Mahal v Agri;
  • iz zgodbe v zgodbo do vašega Kalejdoskopa!

Indijski kalejdoskop

Indijski kalejdoskop - V PRIPRAVI

Vsebinsko bogato potovanje vas popelje v sproščeno doživetje ene najbolj kontroverznih in širokih dežel – Indije. Spoznate deželo, vendar se vam skozi razumevanje in nje doživetje odpre njena, za nas nova, razsežnost. Vsak dan celovito vstopimo v novo zgodbo, vsebino in miselni svet, ki ga sproti na lastni koži doživljamo.

Vstopimo v kolonialno Kalkuto, kulturno prestolnico in eno lepših indijskih mest, mesto Matere Tereze in pesnika Tagoreja, kjer začutimo bengalsko vzdušje. Sledi doživetje indijskega spalnika, pomembna znamenitost dežele. Sledi Budina zgodba v Bodhgaji. Stojimo na mestu razsvetljenja! Objame nas svet budizma, začutimo ga na vsakem koraku in spoznamo vse oblike budističnih templjev sveta! Bodhgaja je "lepa" Indija v deželi Bihar, le-ta pa je najbolj revna in tradicionalna dežela indijske podceline. Kontrast.

Varanasi je gotovo eden vrhunskih doživetij življenja. Smrt in prerojenje – nasprotja vsega, povezana v samosvojo celoto. Romantični arti in zažiganje mrtvih… Tu pa je tudi sveta reka Ganges, budistični Sarnath in vožnja s čolnom ob sončnem vzhodu…

Kadžuraho nam postreže z najlepšim erotičnim templjem Indije, v Orči pa se za trenutek oddahnemo od indijske resničnosti. Zajamemo zrak in nadaljujemo v naslednje vrhunce … kajti tu je že Agra – hja, vsi vemo, po kaj prihajamo sem. Tadž Mahal, simbol večne ljubezni, nadzemeljska lepota. Seveda tudi Rdeča trdnjava in še marsikaj…

Rožnato mesto Džajpur je prestolnica puščavskega Radžastana. Njegovo edinstvenost ustvarjajo Radžastanci s turbani in živopisano oblečena dekleta, skupaj z mestno palačo, palačo vetrov in osrednje azijsko palačo Amber. Najbolj slikovit in fotogeničen indijski vsakdan! Delhi nas čaka z novim kontrastom – britanski novi del in tradicionalni stari del, kontrast indijskega vsakdana in spomeniki preteklosti. Prava Indija v sožitju z modernimi smernicami. Vidimo, da Indija drvi novim časom naproti!

To so le biseri Indijskega kalejdoskopa, ki smo ga tankočutno in večplastno zasnovali tako, da vsako glavno vzdušje podpremo z doživetjem tradicionalnega življenja, skrbno načrtovanih postankov in stikov s stvarnostjo, izbrano hrano, vzdušji in hoteli, kjer se v udobju dobro spočijemo in se napolnimo z energijo za naslednji dan.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3*, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
15 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več