14. maj, 2013   Agencija Oskar, Maroko  

 

Doživeti Maroko 12 dni

Doživeti Maroko12 dni – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Čar Doživetega Maroka je ravno pravšnja kombinacija doživetij vseh glavnih maroških znamenitosti s tistimi manj poznanimi in bolj doživetimi, ki pa nam ostanejo v trajnejšem spominu.
Aktivno potovanje po kontrastni deželi nas vsakodnevno zapelje v novo zgodbo. Kot uvod nam služijo prve velike prestolnice – kraljeva mesta Rabat, Meknes, MarokoFez nas zagotovo ne pustijo ravnodušne. Glavnim znamenitostim iz Klasičnega Maroka ali Maroškega kalejdoskopa, ki jih je treba videti, dodamo pristnejši stik z deželo ter avtohtonimi prebivalci, Berberi, z njihovo samobitnostjo in spoznavanjem njihovega načina življenja. Več je sprehodov in gibanja, poglobljen je stik s tradicijo in domačini. Poleg spanja v puščavi je vrhunec zagotovo potovanje z džipi po pozabljenih in doživljajskih poteh Visokega Atlasa, kjer odmaknjene vasice še vedno živijo svoje življenje kot so ga stoletja do zdaj. V zadnjem delu potovanja se spet spustimo nazaj v realnost, pomešamo se med domačine na znamenitem trgu južnega bisera Marakeša in se sprostimo v čudoviti Essauiri.
Planirana je manjša skupina – največ 25 potnikov, zato je potovanje še bolj pristno in doživeto. Vozimo se z manjšim avtobusom, 3 dni pa potujemo z džipi, kar je glavno doživetje potovanja. Privoščimo si tudi izlet s kamelami. Namestitve so preprostejše, imamo 3 nočitve v penzionu in 1 nočitev v šotorih, ostalo so nočitve v hotelih 2 – 3*. Vključene imamo zajtrke.