Berberska pravljica 15 dni – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje

Kako čutna je maroška berberska zgodba, vam pričara naše najdaljše potovanje – Berberska pravljica.

Pravljični uvod nas spozna s prvimi velikimi prestolnicami in znamenitostmi, tu so kraljeva mesta Rabata, Meknesa in Feza ter njihove srednjeveške medine. Predstavljeni so nam oprijemljivi elementi in ko že mislimo, da nekaj poznamo, nam pisatelj zamaje tla podMaroko nogami, ko nas odpelje v osrčje dežele, kjer se cedi konopljina smola. Jedro pravljice se lagodno stopnjuje in nam kaže maroško bistvo. Ali pa jih je mogoče več v tako kontrastni deželi? Zazibani smo v pesem, katero pišejo avtohtoni prebivalci Berberi s svojo samobitnostjo, za slikovno podporo pa vihti narava svoj čopič tisočerih barv. Več je sprehodov in gibanja, poglobljen je stik s tradicijo in domačini. Ko že mislimo, da smo s spanjem pod saharskim nebom dosegli vrh v zgodbi, nam tudi druga stran Atlasa razkrije nova doživetja in nas popelje v dušne sfere potovanja. V zadnjem delu potovanja se z Atlasa spet spustimo nazaj v realnost, da pristanek ni pretrd se pomešamo med domačine na znamenitem trgu južnega bisera Marakeša in si za konec privoščimo počitnice v čudoviti Essaouiri.

Na tem potovanju nočimo 3-krat v penzionu, 1-krat v šotorih, ostale nočitve pa imamo v hotelih 2-3*. V šotorih so vedno na voljo odeje, priporočamo pa, da s sabo vzamete spalno vrečo, ki si jo lahko izposodite tudi pri nas. Na potovanju se vozimo z manjšim avtobusom, saj je planirana manjša skupina – največ do 25 oseb.

Potovanje priporočamo vsem, ki si želijo spoznati Maroko v svojem bistvu in se želijo vplesti v Maroško drugačnost in pristnost.

 

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Maroko- Mesto- mark
POTOVANJE:
Cena:
od 777 EUR
Trajanje:
od 8 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Maroko-Domačini-marn
POTOVANJE:
Cena:
od 897 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-berber s kamelo
POTOVANJE:
Cena:
od 999 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus
Maroko-Barvanje usnja-mare
POTOVANJE:
Cena:
od 1170 EUR
Trajanje:
od 15 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-hoja
POTOVANJE:
Cena:
od 1197 EUR
Trajanje:
od 14 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se