Maroko in vzpon na Toubkal-atlas-berberska-naselbina

  • Kraljevi Rabat, antični Volubilis in eksotični labirint v Fezu
  • zaživite v čarobnem berberskem kraljestvu palmerij, ksarjev in kasb
  • doživite Marakeš z trgom Jemaa el Fna

Maroška nagajivščina z vzponom na Toubkal

Maroška nagajivščina z vzponom na Toubkal - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
14 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje

Uvodne takte doživljamo v ogledih in spoznavanju dežele. Najprej so tu moderna prestolnica Rabat, pa nekdanji pestolnici Meknes in Fez, v slednji zaživimo v labirintu starega mesta – nepozabno doživetje! Tu je še antični Volubilis in romarski Moulay Idriss … Vse je tako, kot smo vajeni, bolj turistično, ogledovalno, udobno. Vpeljevanje je za nami.

V osrednjem delu potovanja pa vstopimo v maroško pravljico berberskega življenja in veličastne narave. Najprej je tu Srednji Atlas in cedrov gozd z opicami, potem se začne prava zgodba; romantična nočitev v palmeriji kanjona Ziz, doživljanje in nočitev na puščavski sipini Erg Chebbi, doživeto in enkratno raziskovanje kanjona Dades in spanje v odmaknjeni berberski vasici Bou Tahrar! Potovalno letenje, odklop v drugačnosti, preprosto življenje v naravni veličastnosti.

Zadnji večer se začne vzdušje počasi umirjati v romantični filmski vasici Ait ben Haddou. Potem se preko prelaza Tizi n'Tichka vrnemo na osrednjo maroško planoto v živahni in neverjetni Marakeš, mešanico zgodovine in sedanjosti, tujcev in hribovskih berberskih plemen, mesta in vasi … Izgubimo se v živosti vonjev, hrupa in živžava.

Potovanje je pripravljeno na solidnem nivoju namestitve. Vključene so tudi nočitve v šotorih in preprostih penzionih. Sopotnik potrebuje spalno vrečo!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, penzioni, taborjenje, razno
Velikost skupine:
8 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Planinski Maroko 11 dni

Planinski Maroko 11 dni Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje Glavni poudarek potovanja je vzpon na najvišji vrh severne Afrike - n...

MAROKO – nova fotogalerija

Maroška nagajivščina je poleti "ponagajala" naši potnici in odlični fotografinji Andreji Ravnak. Nastala je fotogalerija, ki nam je vze...

Maroška nagajivščina skozi oči potnice Andreje

Sedemletnik, v praksi simpatična mešanica igrivega otročaja in včasih že tako odraslega človeka. Mame smo obdarjene s posebnim čutom ...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več