Maroko in vzpon na Toubkal-atlas-berberska-naselbina

  • Kraljevi Rabat, antični Volubilis in eksotični labirint v Fezu
  • zaživite v čarobnem berberskem kraljestvu palmerij, ksarjev in kasb
  • doživite Marakeš z trgom Jemaa el Fna

Maroška nagajivščina z vzponom na Toubkal

Cena od: 1200 EUR

Maroška nagajivščina z vzponom na Toubkal

cena od:
1200 EUR
Čas trajanja:
14 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje

Uvodne takte doživljamo v ogledih in spoznavanju dežele. Najprej so tu moderna prestolnica Rabat, pa nekdanji pestolnici Meknes in Fez, v slednji zaživimo v labirintu starega mesta – nepozabno doživetje! Tu je še antični Volubilis in romarski Moulay Idriss … Vse je tako, kot smo vajeni, bolj turistično, ogledovalno, udobno. Vpeljevanje je za nami.

V osrednjem delu potovanja pa vstopimo v maroško pravljico berberskega življenja in veličastne narave. Najprej je tu Srednji Atlas in cedrov gozd z opicami, potem se začne prava zgodba; romantična nočitev v palmeriji kanjona Ziz, doživljanje in nočitev na puščavski sipini Erg Chebbi, doživeto in enkratno raziskovanje kanjona Dades in spanje v odmaknjeni berberski vasici Bou Tahrar! Potovalno letenje, odklop v drugačnosti, preprosto življenje v naravni veličastnosti.

Zadnji večer se začne vzdušje počasi umirjati v romantični filmski vasici Ait ben Haddou. Potem se preko prelaza Tizi n'Tichka vrnemo na osrednjo maroško planoto v živahni in neverjetni Marakeš, mešanico zgodovine in sedanjosti, tujcev in hribovskih berberskih plemen, mesta in vasi … Izgubimo se v živosti vonjev, hrupa in živžava.

Potovanje je pripravljeno na solidnem nivoju namestitve. Vključene so tudi nočitve v šotorih in preprostih penzionih. Sopotnik potrebuje spalno vrečo!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 2-3*, penzioni, taborjenje, razno
Velikost skupine:
8 - 21

Tabela odhodov

Datum Št. dni Redna cena Aktualna cena Razlika Status Predvideni vodnik Opomba
14.09.2017 14 od 1260 EUR od 1200 EUR -60 EUR prijavite se Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Planinski Maroko 11 dni

Planinski Maroko 11 dni Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje Glavni poudarek potovanja je vzpon na najvišji vrh severne Afrike - n...

MAROKO – nova fotogalerija

Maroška nagajivščina je poleti "ponagajala" naši potnici in odlični fotografinji Andreji Ravnak. Nastala je fotogalerija, ki nam je vze...

Maroška nagajivščina skozi oči potnice Andreje

Sedemletnik, v praksi simpatična mešanica igrivega otročaja in včasih že tako odraslega človeka. Mame smo obdarjene s posebnim čutom ...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več