Eritreja-izgubljeni svet-dečka na konju

  • • Presenetljivo moderna prestolnica Asmara, trgovski Keren in arabska Massawa • Samotno otočje Dahlak z neobljudenimi peščenimi plažami in koralnimi grebeni • Slovito krvoločno ljudstvo Afar, antično pristanišče Adulis in zgodovinski Qohaito

Eritreja - Pozabljeni svet - Oskar plus

Cena od: 1950 EUR

Eritreja - Pozabljeni svet - Oskar plus

Eritreja je dežela izolirana od zunanjega sveta in prav zato tako posebna, kot je. Ta majhen košček našega planeta leži prav na križišču treh kontinentov in je izjemna potovalna destinacija. V sebi namreč skriva samosvojo pestro kulturo, čudovito pokrajino, zanimivo zgodovino in mnoge presenetljive skrivnosti. Predvsem pa je poseljena z nadvse očarljivimi in gostoljubnimi ljudmi.
Ko vstopimo v prestolnico Asmaro, se znajdemo v starem italijanskem filmu. Mesto namreč slovi po tem, da hrani najlepšo zbirko kolonialne arhitekture v celotni Afriki. In se trudi, da očara vse naše čute, saj je znano tudi po okusni kulinariki. Poleg Asmare sta na naši poti tudi tradicionalno trgovsko središče Keren in arabska Massawa.
Samotno otočje Dahlak na samem jugu Rdečega morja je kraj z verjetno najmanj obiskanimi koralnimi grebeni in plažami daleč naokoli. Idealen teren za robinzonsko raziskovanje in pravi umik od množic. Prav tako samotna je na drugi strani Danakilska puščava. Divja in nedotaknjena, prava apokaliptična pokrajina.
Zgodovina Eritreje nas prestavi v čas starega Egipta, nam morda razkrije zgodbo skrivnostne antične dežele Punt, razplete uganko starodavnega pristanišča Adulis, raziščemo pa tudi nekoč cvetoče trgovsko središče Qoahito.
Prebivalce Eritreje tvori devet raznolikih plemen, vsako s svojim načinom življenja, navadami in kulturo. Spoznamo se z njimi, vživimo v njihova življenja, ustvarjamo prijateljske vezi in prestavimo v njihov vsakdan. Si predstavljate življenje na enem naravno najmanj gostoljubnem kotičku sveta?
Potovanje v Eritrejo je nepozabno doživetje v od sveta skoraj pozabljenem koščku Afrike, ki prav zato ponuja močno in večno potovalno izkušnjo...

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2-3*, šotori, preprosti penzioni, polpenzio
Velikost skupine:
10 - 20

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
17. Nov 28. Nov 12 od 2187 EUR od 1950 EUR prijavite se let iz Ljubljane Program Prijava na potovanje
22. Dec 02. Jan 12 od 2187 EUR od 2058 EUR prijavite se Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Eritreja

  Eritreja je kot sapica svežega zraka na zemljevidu potovalnih destinacij. Ena najmanj poznanih držav sveta se počasi prebuja in vab...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več