06. mar, 2013   Agencija Oskar, Člani pišejo  

 

Zlati znak PD PT Ljubljana Agenciji Oskar

Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana, ob 60-letnici ustanovitve društva, podelilo priznanje Agenciji Oskar Kranj, za več kot 10 let uspešnega sodelovanja.
Ljubljana, 1. marec 2013
Na 59. občnem zboru PD Pošte in Telekoma Ljubljana je predsednik društva Stane Tomšič podelil več častnihzlati znak priznanj članicam in članom društva, ki so s prizadevnim prostovoljnim delom prispevali k uspešnemu delovanju društva v preteklih letih.
Zlati znak društva je prejela tudi Agencija Oskar Kranj, ki jo z društvom veže več kot 10 letno poslovno sodelovanje. Priznanje je prevzel Oskar Savarin osebno, ki ni mogel skriti ponosa in ganjenosti, ko je poleg častnega priznanja prejel tudi umetniško sliko, ki je nastala na eni od društvenih slikarskihkolonij na Vršiču, kjer stoji priljubljeni Poštarski dom na Vršiču.
Začelo se je leta 2001 z nepozabnim planinsko-turističnimpotovanjem po zahodni Turčiji, nadaljevalo leto kasneje s potovanjem po vzhodni Turčiji, na katerem smo se povzpeli na 3937 metrov visoki vrh Kačkarja v Pontskih Alpah, osvojitev biblijskega Ararata pa je bil sploh prvi vzpon na ta pettisočak v organizaciji Oskarja. V naslednjih letih smo skupaj prehodili številne poti jugovzhoda Turčije in se sprehajali po Likijski poti.
Leta 2008 smo se družili kar dvakrat – junija po poteh Maroka, kjer se nas je več povzpelo na Toubkal (4165 m), septembra pa smo hodili »od pekla do raja« na hrvaškem Velebitu in Paklenici.

Vsakokrat je bilo zanimanje za potovanja veliko, vendar je vse prekosila Jordanija in Sirija, leta 2010. Bilo nas je kar 88 (skupaj z zunanjimi sopotniki 99!), zato smo se razdelili v dve skupini, ki sta se na pot odpravili v nasprotni smeri. Srečali smo se le v Petri in antični Palmiri, kjer smo skupaj praznovali rojstne dneve več sopotnikov iz obeh skupin.
Nepozabna je tudi Gruzija s Svanetijem in Kazbegijem ter Armenija, leta 2011. Žal nam je vreme preprečilo načrtovani vzpon na kavkaški pettisočak Kazbek, kamor so bogovi pribili Prometeja, ker jim je ukradel ogenj.
Naslednje leto je sledila Španija z imenom potovanja V ritmu flamenka, ki je trajalo 14 dni in nas je popeljalo v Andaluzijo in vse do Barcelone, po glavnih znamenitostih in mnogih brezpotjih in pešpoteh, najvišje v Sierra Nevada.
Letos junija načrtujemo obisk Islandije, dežele ognja in ledu in kdo ve, kam vse nas bo skupna pot zanesla v prihodnosti?
Stane Tomšič