07. dec, 2011   Agencija Oskar, Egipt, Oskar piše, Vodniki  

 

Živalska farma v Sinajski puščavi….

 
Ne reci: “To je nemogoče!”, reci: “Tega še nisem storil.”  (Japonski oskarizem)     
                   

Zivalska farma na Sinaju 1

Sinajska gosenica


Ob pričetku potovanja smo prejeli “navodilo”, da se na to pot  podajamo “goli v puščavo”, da odvržemo vse, tudi svoja imena in se vključimo v živalsko farmo, ki se je podaja v raziskovanje Sinajske puščave…
Izbor imen živali je bil nadvse zanimiv, presenetil je vsakega posebej in hkrati vse skupaj…
Povedano je bilo, da ime živali, ki jo bomo povlekli ni naključje, in res je bilo tako…
Sama sem v roki obdržala “mravljo”. Takoj sem našla stične točke z osnovnimi značilnostmi, ki so znane za mravlje, so tudi odraz mene …  A ko sem prebrala opis, kaj pomeni totem mravlja,  sem zelo presenečena ugotovila, da tudi vse to, kar je bilo napisano, drži.
In ja, izbor imena, ki sem ga povlekla res ni bil naključen…
Sinajska puščava – dan za dnem nam je razkrivala kakšne lepote skriva pod svojo tančico… Lepo je medse sprejela našo živalsko farmo, kjer smo uživali v nepozabnem in doživetem odklopu… 6 dni življenja v puščavi, odrezani od civilizacije, vsak dan v drugem hotelu, ki so vsi spadali v isto verigo -hotel tisočerih zvezdic.
Bilo je čarobno, nepozabno in kliče po še…
Pa pridna mravlja nikoli križem rok ne drži. Čeravno dež zunaj dela ovira, je vendar doma eno ali drugo reč treba popraviti. (Fran Erjavec, Mravlja)
Lep pozdrav do naslednje živalske ekspedicije po puščavi
Mravlja (Simona)
***
Pozdravljeni
S potovanjem sem bila neizmerno zadovoljna in ne glede na to, da se nekatere stvari niso odvijale po “planu” je bilo nepozabno in dejansko res doživeto potovanje.
Sama mislim, da je bil še poseben čar, ravno v tem, da so “nekatere stvari šle enostavno po svoje”. Nobena stvar me ni zmotila, če tudi je prišlo do sprememb, sprejela sem stvari takšne kot so se v tistem trenutku ponudile… sicer pa, je to bil na nek način tudi cilj tega posebnega potovanja – sprejemanje…
Še naprej vam želim, da kot agencija ohranjate to čarobnost vaših potovanj… Z vami sem potovala že petkrat in dejansko lahko za vsako potovanje posebej in hkrati vse skupaj, uporabljam same superlative…
Želim vam prijeten pozdrav
Simona
***
Utrinek s potovanja
Moj vtis iz potovanja je fantastičen in zato hvala Marjanu in Oskarju!
Že iz samega sporočila pred potovanjem je vel duh po nepredvidljivosti in zato je bilo meni vse super. Najlepše pa je bilo seveda spoznavanje samega sebe in svojih ovir ob vzhodu in zahodu s pomočjo sončne energije in Marjana.
Prijetnih pa je bilo tudi Oskarjevih “sedem minut” pred vsakokratnim odhodom nekam v neznano v puščavi. Skratka, še nekaj časa sem pogrešala zvezde, ki sem jih opazovala vsako noč…
Lep pozdrav, Žolna Mojca
***
Neznosna lahkotnost bivanja
Sinajska puščava… neznatnost in nemoč, obenem pa brezmejna veličina božanskega prostora.
Puščava… neznosna lahkost bivanja.
V življenju je kar nekaj stvari, ki se jih ne da opisati z besedami, treba jih je enostavno doživeti; ena od teh je tudi Sinajska pravljica.
Šele na koncu tehle iskric bom rekla pozdravljeni, kar velja za začetek in konec.
Lep dan in lep pozdrav
Majda