01. okt, 2014   Agencija Oskar, Oskar celostno, Oskar piše, Turčija  

 

Živ Apolon v templju za živega človeka …

Celostno z Marjanom po zahodni Turčiji – 18. sept. 2014
“Glej, Oskar, tu so najmočnejše energije na našem potovanju, sekajo tako, da kar bode v prste, kot bi ti nekdo iglice zarival vanje,” mi Marjan ves navdušen zakliče v Apolonovem oraklju v Didimah. “Res se mi zdi škoda turistov, ki so prišli sem in si ogledujejo kamenje tega templja in poslušajo podatke, vendar ne občutijo energije, zaradi katere je ta tempelj ŽIV. Z Marjanom Ogorevcem po TurčijiKer kamenje je kamenje in to nam nič ne doda, energije pa so življenje in te nas napolnijo – in že samo zato se je splačalo priti sem!”
Sklical sem skupino na kraju, kjer je Marjan odkril posebno energijsko mesto, in pod Marjanovim vodstvom smo meditirali in se odprli energijam templja. Praktično vsi smo začutili energijo, ki je tekla skozi nas. Napolnila nas je in še danes jo čutim, če si jo prikličem v meditaciji.
“Energije so, vendar jih kar tako ne začutimo,” pravi Marjan. “Za čutenje energij se je treba pripraviti v posebno stanje, ki nam to omogoča. Ko se energijam enkrat odpremo, potem jih lahko uporabimo za življenje. Energije so tiste, ki ustvarjajo življenje, ker to ločuje živo od mrtvega, kamen od življenja in delovanje templja na vsakega med nami … Zdaj vam bom povedal, kako to gre …”
Z Marjanom Ogorevcem po TurčijiZ Marjanom je res neverjetno zabavno in zanimivo potovati, saj se odpirajo vzporedne razsežnosti. Vsaj stokrat sem že bil v Apolonovem templju v Didimah in vedno sem v njem čutil en poseben občutek, pa vendar nikoli nisem občutil njegovega bistva. Kar malo mi je bilo hudo, ko sem gledal turistične skupine, kako gredo mimo nas, kot sem tudi jaz šel stokrat mimo tega prostora, kjer je postavljena naravna os sveta, ki ne le zdravi, temveč lahko odprtega človeka popelje v posebna stanja zavesti.
… in mrtvi kamni Apolonovega templja za omrtvičenega človeka
Puran zdravi lokalno vodnicoTo je le en biserček na našem potovanju, ki pomaga razumeti, zakaj so celostna potovanja čisto druga razsežnost glede na običajna potovanja. Najlepše je to predstaviti prav na primeru Apolonovega templja v Didimah. Ogledovanje kamnov in poslušanje informacij nam ne dodaja živosti in morda se po klasičnih ogledih počutimo celo utrujeno in izčrpano.
Vstop v energije močnega kraja pa nas napolni z energijo kot življenje napolni človeka. Marjan nas nauči, kako se tej energiji odpreti in jo uporabiti z vsakdanjem življenju. Najprej se res uščipneš v lice, da se prepričaš, da je to resnično in si še vedno na Zemlji. Potem pa enkrat zažariš tudi sam. In če bi žarel le jaz, bi morda bila vse skupaj le moja utvara. Ko pa vidim, da žarijo prav vsi sopotniki, tudi utvara postaja resničnost.
Živ Apolon v Didimah je le ena zgodba letošnjega celostnega potovanja z Marjanom Ogorevcem po Mali Aziji. Smisel vseh teh zgodb pa je, da postajaš vse bolj živ in s svojo živostjo podpiraš življenje; v vsakem svojem gibu in dejanju, tudi doma.
In predvsem – da je vsak dan najlepši dan na našem potovanju, tudi na potovanju, ki mu pravimo življenje. In da sonce siješ na vse okoli sebe …
Srečno, Oskar