Šrilanka-budistični menihiPiše: sopotnica Olga Pust

Na potovanje me je potegnila neka nevidna sila, ki se ji nisem mogla upreti. Vedela sem, da moram na pot, da bom nekaj doživela, a tudi v najbolj barvitih sanjah si ne bi mogla naslikati tega, kar sem doživljala.

Šrilanka je prekrasna tropska dežela prijaznih ljudi, dobre hrane, ostanki starih kultur so pravo doživetje. Vse to je dodatno prispevalo k še intenzivnejšemu doživljanju vsega, kar se je dogajalo v skupini in med meditacijami, ki jih je vodil Marjan.

Šrilanka-vzpon na Adamov vrhNa pot sem šla z željo, da se prepustim dogajanju, da se znebim neke zamere. Do tedaj je moja glava “dobro opravljala svoje delo”, prepuščanje pa mi nikoli ni prav uspelo. Tokrat je bilo drugače. Že med prvo meditacijo sem padla noter, zamera se je razrešila, začutila sem veliko olajšanje. Vsaka naslednja je prinesla globlji stik same s seboj in z vsem, kar je. Tudi Marjanova predavanja in pomoč pri razreševanju odnosov na podzavestni ravni so pomenila pravo olajšanje. Prav čutiš, kako odpade neko breme. Posebna izkušnja zame je bil vzpon na Adamov vrh.  Na vrh me niso ponesle le noge, ampak še neka nevidna sila. Čutila nisem nobene fizične utrujenosti, brez težav sem premagala 5000 stopnic in se na vrhu povsem stopila z univerzumom. Neverjetna izkušnja, ko SAMO SI.

Šrilanka-lotosov cvet in čajV naslednjih dneh in še doma sem prav rabila počitek, občutek imam, da so se zgodile spremembe na vseh ravneh mojega bitja. Še posebno vidna je ta na fizični ravni, nič več ne jem mesa, telo ga zavrača.

Na takem potovanju dobiš toliko, kolikor zmoreš, kolikor si se pripravljen prepustiti. Pripravljena sem bila za nov skok in ta se je tudi zgodil. Seveda vsega tega ne bi bilo brez  Marjana. Že tretji dan potovanja sem v dnevnik zapisala: “Marjan, hvaležna sem ti za vodenje, sebi sem hvaležna za pogum.” Hvala tudi Agenciji Oskar za organizacijo takih potovanj, res so nekaj posebnega.

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Šrilanka-Sigiriya-srle
POTOVANJE:
Cena:
od 1710 EUR
Trajanje:
od 16 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Šrilanka-Kandijski plesi
POTOVANJE:
Cena:
od 1500 EUR
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Šrilanka-Buda-srlk
POTOVANJE:
Cena:
od 1476 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Maldivi-tropski otok
POTOVANJE:
Cena:
od 1998 EUR
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Šrilanka -plaža
POTOVANJE:
Cena:
V PRIPRAVI
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se