14. maj, 2013   Agencija Oskar, Turčija, Vzhodna Turčija  

 

Vzhodnoturški trojček 13 dni

Vzhodnoturški trojček 13 dni – klikni tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Naše najmočnejše turško potovanje v celoti podpira sopotnikov vstop v drugačnost in omogoča najmočnejše doživetje dežele in sebe v njej. Tankočutno izdelano potovanje je pripravljeno tako dovršeno, da vam množica nepričakovanih doživetij zasenči vse velike znamenitosti in oglede, ki jih najdete v opisu potovanja. Je vsestransko uravnoteženo in ga toplo priporočamo vsem, ki hočejo maksimum!
Znamenitosti prav zaživijo šele s pravimi Slapovi Muradijezgodbami – na stičišču štirih velikih civilizacij pa je zgodb, kolikor jih želite … In kakšnih! Takšnih, ki se vam jih tudi šepetajoča Šeherezada iz 1001 noči ne bi mogla izmisliti! Saj tukaj zgodbe piše največji mojster – življenje, spontanost in pragmatizem, čutne očke zvedavih domačinov … Od nekdaj do danes. Bogati nas njih eksotika in sprošča njih zanimivost.
A preidimo k močnejšim bistvom dežele. Najprej je tu čudovita narava – vrhunska scena za potovalne sladokusce. Vsak dan je druga scena, dve si nista enaki. V zgolj dveh tednih se praktično sprehodimo čez Svet … Od zelenih alpskih dolin do sunkovitega bazaltnega gorovja, od osrednje-azijskih prostranstev in višinskih goličav z visokimi prelazi do jezer in slavnih rek Medrečja in od mezopotamskih ravnice do Armenskih gora …
Scena kar vabi k sprehodom, pohodom in gibanju … Da jo prehodimo, začutimo, doživimo … Da jo vsak dan drugačno vsrkamo vase, se v tej drugačnosti širimo in bogatimo, spočijemo in napolnimo z energijo … Vzhodna Turčija je raj za ljubitelje narave in gibanja, aktivnih počitnic. Možnosti so tudi za kopanje – v rekah, jezerih in Črnem morju.
Nočimo v hotelih 3* na (nočitve z zajtrkom), prevažamo se z avtobusi, kombiji in lokalnimi prevozi.