14. maj, 2013   Agencija Oskar, Turčija, Vzhodna Turčija  

 

Vzhodnoturški kalejdoskop 9 dni

Vzhodnoturški kalejdoskop 9 dni – klikni tukaj

Stopnja 2 – Oskarjevo turistično potovanje
Pestro, dinamično in neverjetno vsebinsko polno potovanje vas v hitrem, a doživetem ritmu popelje po prelestnem terenu, kjer kar poka od vsebin, zgodb, naravnih lepot in vrhunskih znamenitosti, da o eksotiki in soočanju z neznanim sploh ne tratimo besed. Če vam je bila všeč zahodna Turčija, boste ob njenem vzhodu obnemeli!
Vsak dan se znajdete v novi pravljici in včasih se je Turčija-Palača Izak Pašatreba uščipniti v lice, saj sicer podvomiš, da se ti kaj takega sploh lahko dogaja … Bogata zgodovina nas vpelje v zgodbe o Armencih in Gruzijcih, Irancih, Seldžukih in Arabcih, in seveda, na Turke tudi ne gre pozabiti . Tu so zgodbe mistične Svilene ceste in karavanarjev na njej. Med vsemi zgodbami pa so najmočnejše tiste iz sedanjosti, ki jih razbiramo iz žarečih očk čutnih domačinov.
Tu je vsak dan drugačen, neverjetna dežela in veličastna narava. V zgolj desetih dneh prepotujemo “cel Svet”; od črnomorskih zelenih alpskih dolin do sunkovitega bazaltnega gorovja, od osrednje-azijskih prostranstev in višinskih goličav z visokimi prelazi v osrednjem delu potovanja do mogočnih gorovij, jezer in slavnih rek Medrečja, od mezopotamskih ravnice do Armenskih gora na začetku …
Vzhodnoturški kalejdoskop je dinamično in aktivno potovanje z zanesljivo kvaliteto namestitev in storitev. Popelje vas čez vse znamenitosti in glavne vtise, velikokrat pa je premalo časa za daljše sprehode ter vstop v vasice in tradicionalna okolja, kjer se je ustavil čas. To so prelestni trenutki, ki jih lahko v manjših skupinah doživite na Vzhodnoturškem trojčku 15 dni, še bolj doživeta in v deželo vpeta pa je cenovno ugodna Vzhodnoturška nagajivščina 15 dni.
Nočimo v hotelih 3*, vključeni so vsi zajtrki in večina večerij.