11. jan, 2012   Agencija Oskar, Člani pišejo, Kuba  

 

Vtisi s potovanja po Kubi

Pišejo: sopotniki

»Lepo, doživeto potovanje, zelo dober vodnik, še boljša družba. Glasbeniki na ulicah TrinidadaMidva z možem lahko samo pohvaliva, ker s toliko pozitivnimi ljudmi v skupini  še nisva bila. Mislim, da je tudi to vplivalo na dobro vodenje našega Cheja. To, z revolucionarji, mi je bilo res všeč, čeprav nad politiko nisem ravno preveč navdušena. Bili smo res kul. Sicer pa so mi bili najbolj všeč pohodi po tropskem gozdu …« (Marijana Truhačev)

»Ob slovesu z Romanom smo mu izrekli priznanje za odlično vodenje. Kar lahko dodam sedaj, je, da je bil izbor poti po Kubi odličen. V teh dneh sem se pogovarjal z nekaterimi, ki so bili v podobnem času na Kubi. Večina jih pride samo do Trinidada, naprej pa ne. O Comandanciji še niso slišali …« (Bojan Žiberna)

»Bilo je nad pričakovanji …, bilo je nepozabno …, bilo je … POPOLNO! In hvala našemu vodniku Cheju za strokovno vodenje …, za vso potrpežljivost in za vso pozornost, ki nam jo je namenil.« (Erika Nabergoj)

»Še so dobri vodniki, le odkriti jih je treba … In so vodniki, ki dajejo več …

Ko se znajdeš  Kuba in avtiv prenapolnjenem vsakdanjiku, polnem zahtev, pričakovanj in obremenitev zunanjega in notranjega hrupa, se potovanja željnemu človeku kot odrešitev nudi pobeg v neznani svet … Izbereva Kubo. Fenomenalno! Zgodba nerazumljivih si nasprotij. Premami naju svet plesa, kjer duša lahko svobodno zajema iz studenca glasbe … Spoznavava nove sopotnike. Kakšna krasna skupinica! S pretkanim občutkom  našega vodnika se že prvi dan vzpostavi medsebojno zaupanje in ob skupinski dinamiki doživljamo skupno zgodbo, kakršne  sama, v lastni režiji, ne bi mogla nikoli doživeti. Iz dneva v dan sledijo  nova presenečenja. Dobrovoljna pisana druščina, opremljena s humorjem in s kubanskimi, duha poživljajočimi tekočimi specialitetami, doživlja svojo revolucionarno  zgodbo. Bili smo kot velika družina.

Pozitivna energija in Kubaprofesionalen odnos sta bila Romanova vstopnica za naš nepozaben izlet in uresničitev naših popotniških pričakovanj naše pravljice.

Jadrali smo na krilih tvoje domišljije, Che, in soustvarjali lastno zgodbo po tvoji zamisli … Na koncu smo bili vsi enotni: imeli smo se fantastično in imeli smo odličnega vodnika.

In prišel je tisti 13. dan, ko si se nam za vedno zapisal v naša srca. Svojo iskreno, srčno zahvalo za naše druženje si podprl z bogato popotnico globokih misli in dobrih želja za življenje in nas pustil solzne, brez besed … Vsakega zase, v svojem razmišljanju o premalo cenjenih življenjskih vrednotah …

Dragi Roman Požeg, hvala ti. Si človek z veliko začetnico. Nisi le profesionalen in srčen pri svojem delu, si človek z moralnimi vrednotami, s čutom do sočloveka;  človek z dušo …

Kako je že dejal »Alberto« Zive barve Kubeob slovesu? ‘Kapo dol! Dober si! V imenu cele skupine ti želimo vso srečo!’

To ti iz srca želiva tudi midva. Pri Oskarju in v tvojem osebnem življenju!

Lahko se zgodi, da bomo še kdaj pisali skupno zgodbo … V veselje nama bo …« (Milena in Andrej Selčan)

»Letos sem se poročila in potovanje po Kubi sva si z možem izbrala za najino poročno potovanje. To je bila prava izbira! Bili smo manjša skupina in očitno smo se prijavili »ta pravi«, saj smo bili res usklajeni, enotni v vseh odločitvah, čeprav večinoma v parih, prav nič poparčkani. K temu je veliko pripomogel naš vodnik Roman – Che s svojo prilagodljivostjo in potrpežljivostjo, ki nam je nadel revolucionarne kapice in imena, in nas tako povezal s kubansko zgodbo. Nisem si tako predstavljala svojega poročnega potovanja, a bilo je veliko veliko bolje, kot bi lahko upala. To potovanje mi je dalo bistveno več, kot sem si lahko želela. Dalo mi je same lepe spomine in doživetja ter nova poznanstva zelo zanimivih in duhovitih ljudi. Nič ne bi spremenila, če bi lahko, bi še enkrat isto doživela z istimi ljudmi …« (Sonja Kadivec)