17. mar, 2015   Agencija Oskar, Člani pišejo, Indija  

 

Vtis s potovanja Klasična Indija in Amritsar

Tako dolgo pričakovano potovanje, da na koncu ni bilo nobenih pričakovanj več, le prepuščanje toku dogodkov, ki so pustili polno vtisov …
Agra pranje perila ob reki 300x225 - Vtis s potovanja Klasična Indija in AmritsarIndija je barvita dežela, polna nasprotij, ki se te dotakne, te očara in tudi pretrese.
Mistična s čudovitimi spokojnimi templji, polnimi harmonije, vonjem kadil in čudovite glasbe. Bogati jo raznolikost ver in tradicionalna kultura. Veličastna je s svojimi palačami, vrtovi in nepozabnim Tadž Mahalom. Barvite ulice so polne prometa in hrupa, za nas popolnoma kaotične, za njih verjetno nekaj popolnoma običajnega. Ljudje so odprti, radovedni, radi se nastavijo fotoaparatu, še rajši pozirajo z nami.
Hrana je pestra, polna njihovih začimb, s čudovitim indijskim kruhom naan in nepogrešljivo tradicionalno pijačo lassi, ki omili učinke začimb.
So pa tudi predeli, kjer so barve bolj zamolkle, vonji manj prijetni, kjer te stisne pri srcu in pomisliš, da tako ne bi smel živeti nihče na svetu.
Ampak taka je Indija in je vredna obiska!
Namaste!
Meta Petek

Invalid Displayed Gallery