20. avg, 2019   Agencija Oskar, Azori, Vtisi potnikov  

 

Vodnikova zahvala sopotnikom

Azorski otoki

Dolgo časa smo opominjali in ozaveščali da so Azori najbolj varovana skrivnost stare celine in Atlantskega ocena. Letos je otočje obiskalo že čez 700.000 turistov in beležijo 10% letno rast, kateri s težavo sledijo. Tudi v agenciji opažamo vse večje zanimanje za obisk teh skrivnostnih otokov. Vodnik Senad, ki mu je letos pripadala posebna čast, odvoditi tri potovanja od skupno štirih, se zahvaljuje vsem sopotnikom da so se odzvali in sami prepričali v naša namigovanja o skritih lepotah Azorskega arhipelaga, kot iz paradiža. V ta namen smo pripravili izbrano fotogalerijo našega vodnika, za vse tiste neodločne, odločne in na pol odločne bodoče sopotnike.

O Azorih govorijo tudi naši potniki, vse več je takih, ki ne morejo teh lepot in doživetij skrivati globoko v sebi, sami zase. Sopotnica Ana Jamnik, tako prepričuje da ne navdahne vsako potovanje spodnjega zapisa in ne navdahne vsak vodnik, da vtise z njim deli. Tako je Ana z nami in vodnikom podelila njene neprecenljive vtise, ko preprosto ostaneš brez besede:

“Z letom iz Lizbone proti Benetkam se zaključuje moje potovanje po Azorih. Še vedno se mi po glavi mota misel, ki se mi je utrnila prvi dan potovanja… Azori so tako lepi, kot bi si jih nekdo izmislil! Podobe neskončnih kilometrov cvetočih modrih hortenzij, oceana, ki se z belo peno zaganja v črno obalo, bogatega zelenja, rdečih ograj, ki prekinjajo črnino vulkanskih kamnin, razgledov na vulkanske kraterje in jezera, nad katerimi se v igrivem plesu izmenjujejo sončni žarki in meglice, bodo še dolgo ostale pred očmi. Lepota, ki se je kar ne moreš nagledati, in nekakšna prvinskost daleč v Atlantik odmaknjenih otokov se te dotakneta in ti vzbudita željo, da bi se v ta raj na zemlji še kdaj vrnil. Težko je oditi, a tako je z nami popotniki in potovanji – želiš si ostati in ljubiti ta kraj, a hkrati te vleče dalje, naprej v nove svetove. Če drži legenda, da se bo vsak, ki se sprehodi skozi mestna vrata v Ponta Delgadi, na Azore nekoč znova vrnil, se prej ali slej spet vidimo. Do takrat pa vas nosim v sebi, moji pisani atlantski biseri.”

Hvala sopotnici Ani, za njene živopisane vtise in vodniku, Senadu, na skrbno izbranih kartolinah. Tudi za prihodnje leto 2020, planiramo potovanja na Azore in edino s pravočasno prijavo si lahko zagotovite sedež na letalu. Zatorej, zakaj ne bi tudi vi, doživeli popolni pomen azorskega slogana: “Atlantic and you,” ko ostaneš sam sredi Atlantika.

Agencija Oskar