07. okt, 2020   Agencija Oskar, Kreta, Vodniki  

 

Vodnik Maj piše s pohodniške Krete

Pravkar smo se vrnili z nepozabnega pohodniškega potovanja po Kreti. Kako je dober občutek spet potovati! Bili smo odlična skupina sestavljena iz sopotnikov iz Planinskega društva Zagreb Matica in slovenskih sopotnikov. Prava mešanica za super družbo, krasno vzdušje in odlično potovanje.

Imeli smo neverjetno srečo – Kreto smo imeli skoraj samo zase, še posebej na pohodih. Divjina narave je neverjetna in raznolika – od suhe in vetrovne pokrajine najvišjega vrha Psiloritisa, do divje in zelene soteske Samarija. Vmes pa noro lepi pohod do plaže Elafonisi, kjer nas čaka samotna plaža z belim peskom. Ojoj, presežno! No, po plavanju smo se komaj odtrgali od nje in nadaljevali s pohodom.

Oktober je pravi čas za obisk, morje je toplo, vreme tudi, gneče ni in varno je. Aktivno prečešemo otok in spoznamo kretski siga-siga (počasi-počasi) – življenje v človeku prijaznem tempu.

Grško vino, domače večerje, toplo morje, nora narava, plaže s kamenčki in peskom ter nepozabni Espreso freddo. Več kot dovolj razlogov za Kreto. Užitek na aktivnem potovanju je zagotovljen. 😊

IMG 6543 1024x768 - Vodnik Maj piše s pohodniške Krete