04. mar, 2015   Agencija Oskar, Centralna Azija, Člani pišejo, Kirgizija, Uzbekistan  

 

Uzbekistan in Kirgizija – doživetje zgodbe svilene ceste in neizmernih lepot narave

Pozdravljeni,
Registan-Sumarkand-Uzbekistantrije Angelski smo se udeležili potovanja v Uzbekistan in Kirgizijo v mesecu juliju. Zaradi hude dinamike takoj po potovanju sem, priznam, popolnoma pozabila poslati zapis o vtisih s potovanja. Pravijo, bolje pozno kot nikoli, zato upam, da bo tudi tale pošta dobrodošla.
Tega dela našega planeta nismo poznali, zato smo že prej brskali za informacijami in po slikovnem materialu. Doživetja na poti so presegla naša pričakovanja. Modrozelena barva veličastnih medres in mošej v Uzbekistanu in neverjetna lepota narave in zvezdnega neba v Kirgiziji so nam pogosto izzvali občudujoči ooooh! iz ust. Nisem pričakovala take prijaznosti ljudi. Nepoznavanje jezika ni predstavljalo nobene ovire.

KirgizijaNaša vodička Marijana je z vso svojo profesionalnostjo ogromno prispevala, da je naše potovanje kljub nekaterim zdravstvenim težavam potnikov potekalo v prijetnem vzdušju. S pravšnjo mero nam je širila obzorja o obeh deželah, z veliko občutljivosti je zaznavala naše želje in neopazno je umirjeno reševala težavice, da smo bili zadovoljni. Takih vodičev si človek na potovanju lahko samo želi. Tudi lokalna vodiča sta bila prijetna, vedno na voljo za odgovarjanja na vprašanja, posebno ‘zagnana’ pa je bila vodička v Kirgiziji.
S prenočišči smo bili zadovoljni, domačini, kjer smo prenočevali so bili prijazni, nevsiljivi in skoraj neopazni. Uzbekistan-Prodajlke kruhaPrebavne težave večjega števila potnikov, ki so bile posledica prehrane in najbrž tudi premajhnega hidriranja (kljub vztrajnim Marijaninim opozorilom in strogi kontroli glede pitja vode) pa moramo itak vzeti v zakup. Na srečo je bila skupina maloštevilna, kar je za taka potovanja res dobrodošlo.
Na koncu bi rada pohvalila info knjižice, ki jih vsakokrat dobimo na potovanjih z vašo agencijo. Zelo dobrodošle hitre informacije, ki ostanejo.
Z željo, da se bomo udeležili še kakšnega potovanja (predvsem v ne preveč številni skupini) z vašo agencijo, vas lepo pozdravljam v imenu vse treh Angelskih.
Družina Angelski
Fotogalerija – Centralna Azija skozi fotoobjektiv.