28. sep, 2011   Agencija Oskar, Člani pišejo, Madeira, Portugalska  

 

Utrinki s septemberske Portugalske in Madeire


Sobota zjutraj: Včeraj smo doživeli romantično in ležerno Lizbono. Ugotovili smo, da so sardine res narodni parfum :). Ravno sedaj pa se sončimo na kavici ob morju :).
Sobota zvečer: Jooj kaka romantika. Nas hotel je skoraj pred osvetljeno katedralo v Alcobaci. Težka dilema se bije v nas: spati ali občudovati že kar kičast razgled?
Nedelja: Pogovor na busu: “Gospa, a boste malo domačega orehovčka?” “Ne, hvala.” “Kaj pa gospod?” “Hvala, tudi on ne bo. Sem njegova zena pa najbolj vem, kaj rabi.”
Ponedeljek dopoldne: Zapuščamo sončni in romantični Porto in se vkrcavamo na letalo za Madeiro. Zanima nas, če je Madeira res plavajoči vrt in raj sredi Atlantika?
Ponedeljek zvečer: V bazenu ima voda neverjetnih 21 stopinj, ampak sonce je vroče in skoraj vsi smo plavali. Ja, to je bilo hlajenje pred vročim madeirskim večerom. Vamos :).
Torek: Lepo vas prosim, kakšen fado pa madeirski večer. Ko smo mi zapeli Na juriš in Kranjski Janez, so nam vsi v stoje ploskali in častili 10 l vina. Divja noč!.
Sreda: Vic na busu: v telovadnico pride starejši gospod in vpraša trenerja: h kateri napravi se postavim, da bom všeč oni lušni deklci? Odg: kar pred bankomat.
Četrtek: Portugalski Carlosi pošiljajo vsem slovenskim dekletom (se posebej Katki in Tadeji) prisrčne pozdrave 🙂 !