13. okt, 2010   Člani pišejo, Turčija  

 

Utrinek naše nagrajenke iz Kapadokije

 
Zahvala turistični agenciji Oskar, ki me je nagradila s tem potovanjem in mi nudila vse usluge.
Moram povedati, da je ta turška pokrajina Kapadokija izredno raznolika. KapadokciJe vulkanskega izvora in njeno gorovje, je popolnoma drugačno. Kot, da bi se pesek zlepil skupaj in nastala bi kamenina. Tudi rastline so se prilagodile tem razmeram, zato je tudi nekaj zelenega.
Ljudje so znali to dobro izkoristiti in v teh kameninah ustvariti svoje domove, cerkve in utrdbe. Današnji ljudje pa so to dobro izkoristili za turizem in privabljajo ljudi iz celega sveta, da pridejo ta čudesa pogledat.
Krasoto Kapadokije lahko občudujemo iz zraka, saj je v Kapadokiji razvit tudi turizem z baloni. To sem tudi sama preizkusila in bila izredno navdušena nad mirnim letom in čudovitim pogledom, ki se mi je ponudil nad to pokrajino. Ljudje, ki so nas peljali na ta polet so bili izredno prijazni in uslužni. Z baloni nad KapadokijoPrav tako je bil lep in zabaven Turški večer, kjer so nam nudili kar srce ti poželi. Razvajanje v turški savni je bilo sproščanje in počasen opomin, da je potrebno zložiti kovčke in odpotovati domov.
Zato Turčija – nasvidenje in še kdaj.
Vivod Elizabeta