10. apr, 2019   Agencija Oskar, Azori, Madeira, Portugalska  

 

Trije portugalski biseri

Na zahodu Evrope ležijo trije biseri,  Portugalska, Madeira in Azori.

Veliko vas že pozna uveljavljena hita, kot sta Portugalski kalejdoskop in Madeira – eksotični vrt Atlantika. Gre za dobro izdelana in ena najbolj obiskanih turističnih potovanj po Portugalski in Madeiri, ki nikogar ne razočarata. Za ljubitelje aktivnih dopustov pa sta tukaj tudi dve prenovljeni Oskar+ potovanji in sicer Doživeti Azori ter A(tra)ktivna Madeira. V pisano paleto otočkov pa smo dodali tudi novo A(tra)ktivno potovanje po Azorih, z za večino najlepšim otokom Flores.  

01 Madeira naravni bazeni 1 1024x683 - Trije portugalski biseri

Portugalska je mešanica čudovitih mest ob obali Atlantika in podeželja, kjer imamo občutek, kot da se že stoletja ni nič spremenilo.  Za začetek nas očara že Lizbona, ki je polna pisanih stavb, majnih uličic, restavracij, kavarn in spomenikov. Navdušenje nato traja vse do zadnjega dne, ko se spet vrnemo  nazaj. Zakaj? Potujemo skozi mnoga čudovita mesta ob Atlantiku, vse do Porta, pogledamo kako mogočni so lahko valovi tukaj, okušamo izvrstno hrano in vino … Nato se predamo podeželju, kjer se je „čas ustavil “. Kamnite hiške iz granita, prekrite s skrilavci, terasasta pokrajina, zavita v vinograde in pokrajina, polna granitnih hribov in balvanov. Skupaj se zazibamo v melanholičnih zvokih Fada. Si drznete?

Portugalska Lizbona tramvaj 160977977 1024x683 - Trije portugalski biseri

Makaronezija, kamor sodita tudi Madeira in Azori, je pravljica za vsakega obiskovalca. „Makar“ v grščini pomeni sreča in arhipelag otokov, je prav to 😊 Kaj jim je skupno? So raj za ljubitelje narave, lepih sprehodov in razgledov ter bogatih kontrastov. Prijazni domačini in odlična kulinarika so pika na i. To so otoki s prav posebno energijo, ki nas vabijo k ponovni vrnitvi. Na Azorih se lahko povzpnemo na najvišji vrh Portugalske, na Madeiri pa okusimo največji hit – pravo ribiško Poncho (kaj to je, pa naj ostane skrivnost do potovanja). Prijetna klima na celotnem območju Makaronezije omogoča potovanja vse leto.

Več … Potovanja na Portugalsko

Portugalska Azori pogled na jezera Sete Cidades 1024x684 - Trije portugalski biseri