03. jul, 2013   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Team Building vodnikov in sodelavcev Agencije Oskar – vtisi – drugič

Medulin 6. – 8. junij 2013

Vtisi sodelavcev in vodnikov – drugič

Potovanje je zgodba, ki je enaka za vse, a jo vsak doživlja drugače. Z istega potovanja vsakdo prinese svojo zgodbo, svoj pogled na skupno dogajanje.
Vsaka zgodba zase je vrednost, ki govori o sopotniku. Skupni kalejdoskop zgodb pa je neprecenljivo bogastvo, ki nam govori o skupini sopotnikov in potovanju samem.
Kalejdoskop zgodb vodnikov in sodelavcev Agencije Oskar o junijskem team – buildingu v Medulinu nam govori zgodbo Agencije Oskar, ki jo ustvarjamo sodelavci in preko vodnikov vsak po svoje z vodniki doživljate tudi vi, dragi sopotniki.
Oskar
Za vtise sodelavcev in vodnikov prvič – kliknite tukaj.
* * *
Moram priznati, da sem bil tokrat glede tega TB precej skeptičen. Sem pač eden izmed “nejevernih Tomažev”, ki verjamejo, ko vidijo. V petek sem se še precej smejal temu, kar smo počeli. Ko pa sem v soboto videl česa vse je sposoben Marjan, sem začel tudi jaz v te stvari verjeti. Njegovo knjigo že berem in hvala Marjanu, da mi je odprl nova obzorja.
Lp, Izidor
* * *
Prihajam iz okolja, kjer delo na sebi ni bilo Team building1 300x199 - Team Building vodnikov in sodelavcev Agencije Oskar – vtisi – drugičnikoli pomembno. Pomembno je bilo le kaj si bodo drugi mislili, kaj bo rekel sosed/a, ne pa kaj sami želimo in potrebujemo. A s prihodom v Agencijo Oskar sem se začela soočati z drugimi pogledi na svet. Sprva so mi bili sicer zelo tuji, tudi nesmiselni, a sedaj počasi dojemam, da ima vse svoj pomen. Tokratni TB se zgodil ravno ob pravem času. Hvala Marjanu za vsa razmišljanja in seveda hvala Oskarju, ki nam je omogočil to izkušnjo, čeprav se je je marsikdo sprva otepal. Sicer pa, vsak človek ima svoje potrebe, želje, je individualen, vsak je odgovoren za svoja dejanja. Nekdo se odloči za obisk pri šamanu, drugi za šport, tretji se obrne po nasvet k prijateljem, družini … Pomembno je, da vsak zase ugotovi kaj mu odgovarja, prevzame odgovornost za svoja dejanja in zase tudi nekaj naredi.
LP, Katka

* * *
Letošnji TB je bil kot naročen. To je bil eden tistih trenutkov, ko se ti stvari v življenju poklopijo. Saj nekako vedno se, ampak ko se pa odločiš, Team building2 300x199 - Team Building vodnikov in sodelavcev Agencije Oskar – vtisi – drugičda boš sam soustvarjal usodo svojega življenja, potem se veliko hitreje. Ni me presenetilo, da sva se z Oskarjem neodvisno en od drugega lotila iste teme za vodniški del TB. Je bil pa dober občutek, da se je to zgodilo!
Torej, kar se tiče vodniške platforme sem sama prišla do istih spoznanj preko izkušenj. V zadnjih letih sem precej vodila v Evropi in se soočila s tem, da je na potovanju bistvena zgodba in pa gradnja vzdušja. Kar je morda Oskar dodal k mojim spoznanjem, je njegova ideja o karizmi. Karizma je zame močna beseda in nekako vedno sem jo razumela kot nekaj izjemnega, ne pa pravilo. Oskar pa pravi, da ima karizmo vsak oz. da jo lahko razvije vsak. Prav gotovo izžareva človek, ki ne nosi v sebi nekih blokad in travm, prijetno energijo, ki jo čutijo tudi drugi. Vendar, ali je to že karizma? Človek, ki je razčistil sam s seboj in s svetom, ima pretočno energijo in je prijeten, ljudje se dobro počutijo v njegovi družbi in so radi z njim.
Ker sem ostale stvari, o katerih nam je predaval Oskar, že osvojila, sem se ukvarjala predvsem s pojmom karizme. Do te mere, da sem ponoči sanjala, da je na naš naslednji team building prišel sam Josip Broz Tito! In potem sem ga lovila ob vsaki priložnosti, da sem lahko govorila z njim … 
Vesela sem bila že vnaprej, da nam je Oskar pripeljal Marjana Ogorevca. Toliko se je govorilo o njem v preteklih letih, da je bilo fino ga spoznati v živo. Meni je odtehtalo predvsem to. Videti, kdo ta človek sploh je. Neformalni pogovor mi je bil še bolj dragocen kot predavanja. Videla sem, da je zelo “zdravorazumski” človek v smislu, da ni odplaval nekam v višje sfere, kot se rado zgodi “gurujem”, pač pa je predvsem praktik. Torej človek, ki se je namučil, da je prišel do dragocenih spoznanj, ki pa mu niso samozadostna, temveč jih je spravil v prakso, v življenje tukaj in zdaj. In še vedno je eden izmed nas, se šali in uživa življenje, ne pa da bi zdaj samo plaval tam zgoraj in pametoval nam tu spodaj. In ravno zato sem zdaj jaz odprla njegovo knjigo. Saj jo imamo doma, več njih, ker je v usodnem trenutku pomagal moji sestri. A s tem so se ukvarjali člani moje družine, ne pa jaz. Tako da, Oskar, ne samo Izo, tudi Ana zdaj bere karmično diagnostiko.
Za konec pa tole: “Zakaj imajo vsi pravi guruji skravžlane lase?”
Ana
* * *
Se pridružujem Oskarjevemu pisanju. Veliko je že bilo TB in vsak naslednji je nadgradnja prejšnjih in zgodba se sestavlja v celoto. Seme je posejano na plodna tla in spremembe so že vidne. Nikoli več ne bo tako kot je bilo in tudi moje življenje/vodenje ne bo nikoli več enako. Po pogovoru z Marjanom se je v meni sprostila velika blokada in izginili so strahovi, dvomi in podobni hudički, ki so me vlekli nazaj. Sprostila se je velika energija, ki jo širim v okolje. Veselim se življenja, prihodnjih izzivov in zadnje dni si neprestano ponavljam:
Vse se zgodi z razlogom,
živite, ljubite, učite se,
naj vaš nasmeh spreminja Svet
in naj Svet ne spreminja
vašega nasmeha.
Srečno vsem na naši skupni poti, kajti na planetu Oskar je mogoče VSE in na njem je prostora za VSE. Pridružite se NAM.
Vesel sem , da sem del te ekipe,
Gvido
* * *
Tokratni TB je bil zelo sproščujoč, kot smo vodniki med sabo ugotavljali. Veliko sonca, bližina morja in presežki energije so zaznamovali scenarij tokratnega TB. Vodniki smo igrali filmske vloge tam nekje med zemljo in nebesi. Bili smo duša in bili smo telo. In film, ki je nastajal, govori o pobegu duše iz telesa tja nekam v neznane sfere, in vrnitev te iste, a drugačne duše, nazaj na zemljo. To je bila nekakšna fikcija med znanim, a varnim svetom, in vesoljskim pobegom v neke druge, povsem nepoznane kraje med vesoljce, ET-je in marsovce na planet Oskar. Marjan nas je na koncu, hvala bogu, vse prizemljil in ustvaril zaključek filma, v katerem je razkril vzroke in posledice naše ujetosti iz preteklih življenj, kar se danes zrcali v našem vsakdanjiku.
Odslej mnogi stopamo naprej brez preteklih vezi, deloma očiščeni in pripravljeni na spopad sodobnega človeka z nepredvidljivo in turbulentno prihodnostjo, drugačno od doslej vajenega udobnega in ugodnega življenja. Čas, ki prihaja, predstavlja novo neznanko v našem življenju in s pomočjo TB se mu bomo lažje prilagodili, ga sprejeli, ukrotili in z njim zaživeli.
Senad
* * *
Izkušnja, ki s(m)o jo doživeli v Medulinu, je vplivala na vsakega drugače. Boris sicer pravi, da name celih 6 dni, ampak to iz njega govori samo čista zelena zavist, sicer je pa vse OK!
Sama sem na TB že prišla z določenimi pričakovanji, nisem pa vedela kako bo zadeva zasnovana in ali bom lahko dejansko postavila svoje konkretno vprašanje ali ne. Prepričana sem, da veš, da je “demonstracija” tvojih prijemov nato povzročila pri vseh pravi šok – sama pa sem se počutila povsem izpraznjeno; kot bi se odprli neki stari jezovi in porušile barikade, kot bi se odprl gnojen tur in očistile rane …
Po tistem sem pravzaprav komaj čakala, da se je obvezni del TB končal in sem lahko ostala na tistih toplih skalah sama ter “odčutila” odmeve seanse do konca, razmislila o povedanem, namočila “polomljene” kosti v morje in sonce in tako podaljšala učinek tvoje energije.
In potem je seveda treba spet domov v domačo zgodbo, vsakdanje življenje in vsakdanje delovne obveznosti. Na srečo se (po vsem povedanem in prebranem v tvojih knjigah) zavedam, da sem v prvi vrsti sama krojač svoje sreče – ampak morda bi si vseeno vzel le še 5 minut časa za našega Izidorja.
Hvala. Tina
* * *
Pred našim “odklopom in delom za medsebojno razumevanje”:
– vzdušje med sodelavci – tako kot niha bioritem vsakega posameznika;
– zanos v delo – zadovoljivo, a zaradi “čudno” napetih nevidnih vezi med nami – delamo vsak za sebe ….
Nekdo je direktorju prišepnil, da potrebujemo nekaj, nekaj za DUŠO in ZA SEBE.
Mogoče je hotel deliti tisto, kar je podoživljal sam že večkrat, tudi z nami. HVALA OSKAR! 
Marjan nam je pričel odkrivati del sveta, ki je v nas samih in nas vodi ob in na čeri življenja … HVALA MARJAN! 
Bil je kratek čas enega dneva. A smo preživeli v tem času celo svoje življenje od SPOČETJA do DANES.
Bili smo odprti, pa tudi zaprti, zaradi strahu, ki ga imamo v sebi, da se ne razkažemo vsem.
Bilo je lepo, polno energije in želje, da svoja občutja deliš še potem, ko si doma.
Po team buldingu:
Pogovor, še več pogovora … Vsak s svojimi izkušnjami in trditvami. Tako se spoznavamo in sprejemamo različnost. Tak dan kot je bil, bi se moral ponoviti čez pol leta. Hvala vsem mojim sodelavcem, da sem lahko delček v mozaiku delovnega tima Agencije Oskar. 
Marija
* * *
Kot bi mignil se je zavrtelo leto in pred nami je bil nov Team building Agencije Oskar. Tega dogodka se veselim vsako leto, saj vedno iz njega odhajam za izkušnjo bogatejši. Kot vsako leto je tudi letošnji dogodek presegel moja pričakovanja. Do sedaj najmanj naporen, pa vendar verjetno najbolj udaren in učinkovit je bil letošnji! Oskar nam ni podal nobenih domačih nalog, ničesar nam ni bilo potrebno narediti! SUMLJIVO!
Ob prihodu v Medulin, pa veliko presenečenje. Čakal nas je priznani bioterapevt Marjan Ogorevc. A zato ni bilo nobene nalogce?? Delali bomo tukaj in zdaj. NA SEBI – sem si rekel. Marjan se nam je najprej predstavil in povedal kaj počne, saj ga je večina izmed nas (no, mogoče predvsem fantje) poznala kot trenerja našega zlatega olimpionika Primoža Kozmusa. Z radovednostjo sem požiral njegove besede in kaj kmalu nas je zapeljal v prvo meditacijo. Pa kaj je to, sem se spraševal. Nič ne čutim, niče ne vidim, nobene spremembe.
Naslednji dan nam je šef Oskar nekaj malega odpredaval, sam pa sem komaj čakal novo Marjanovo seanso, ki se je končala z drugo meditacijo in “skeniranjem” vsakega udeleženca. To je bil tudi preizkus za mene. Hotel sem vedeti ali sem sposoben take koncentracije in umiritve kot jo meditacija zahteva. Na prvi pogled se mi je to zdela misija nemogoče.
Pa vendarle, prepustil sem se njegovim sugestijam, njegovim besedam, ki so me počasi vodile k umiritvi. Po končani meditaciji je na kratko “poskeniral” mojo notranjost. Komaj sem čakal, da mi pove kaj bo videl. Po moje veliko, saj je še toooliko stvari, ki jih moram razčistiti. Na moje veliko presenečenje in veselje pa mi je rekel, da ne vidi ničesar in da sem v teh dveh dneh počistil vse, kar je bilo za počistit – da se razumemo – meditacija se je nanašala na točno določeno temo in s tem sem se ukvarjal in po njegovih besedah uspešno.
Veliko veselje in potrditev za mene, da sem se tudi sam sposoben spopasti z “duhovnimi sferami”, saj sem jih do sedaj opazoval le z distance. Prav gotovo se bom lotil branja Marjanove knjige KARMIČNA DIAGNOSTIKA.
Hvala za novo izkušnjo!
Uroš