08. nov, 2017   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Strong tribe. Safe in Diversity. Ready for Change!

Na oktobrskem izobraževanju v Ajdovščini sem predstavil novo vizijo Agencije Oskar in vse sodelavce povabil, da se pridružijo prenovi s sloganom – »skupaj v problemu, skupaj v rešitvi«. Najprej smo ozavestili, ali je vsakdo med nami na pravem mestu in si želi skupnega nadaljevanja. Potem smo z delavnicami zastavili 6 temeljnih korakov v novo smer in trasirali pot štirih srečanj v letu 2018 (prvič se vidimo že januarja), kjer bomo spremljali razvoj in ozaveščali slasti in pasti vstopa v novo dobo. Poti nazaj več ni. Smrk.

Oskar 002 300x300 - Strong tribe. Safe in Diversity. Ready for Change!Ustvarili smo močno »pleme«. V njem vsakdo čuti, da je sprejet tak kot je. Jasno se zaveda, kaj mu pleme pomeni. Ve, da je na pravem mestu in se vidi v razvoju, ki smo ga zastavili. Zaveda se omejitev, ki jih skupina vdihuje posamezniku, pa tudi moči in priložnosti, ki jih skupina vdihuje vsakemu med nami. Tako doma, kot na potovanjih, v vsaki naši skupini kjerkoli po svetu. ŽELI soustvarjati skupno zgodbo, se z njo prepletati, iz nje vsrkavati inspiracijo in motivacijo za lastno življenje in razvoj. Ustvarili smo ozaveščeno »pleme«.

Pripravljeni na spremembo. Zdaj se lahko skupaj podamo v pustolovščino, ki je nihče ne more ustvariti sam, v preskok na višjo raven zavesti. Iz preživetvenega stanja »razreševanja problemov« smo se odločili dvigniti v stanje »ustvarjanja in uresničevanja poslanstva«. Tlakovanje poti v raj pa gre skozi pekel – prvi korak k cilju je, da ustvarimo pogoje (čas, moč, prostor, želja, inspiracija) za ustvarjanje. Najprej je potrebno ustvariti skupno življenje, ki v naprej izloča razreševanje problemov. Ta projekt smo poimenovali »razreševanje problemov še preden nastanejo«, način »plemenskega« življenja z vnaprej razrešenimi problemi pa »OZAVEŠČENO ŽIVLJENJE«.

Vizija: iz sfere »moram« v sfero »želim«. Ozaveščanje skupnega življenja se dotika ustaljenih vzorcev in privilegijev prav vsakega izmed nas, saj nas sooča z vzvodom osebnega razvoja, to pa nas meče iz cone udobja in lastnih veličin. Zato večina takih želja obtiči neuresničenih na zaprašenih policah kolektivnega spomina. A v Agenciji Oskar smo čvrsto odločeni, da stopimo na to pot! Saj nas spremlja vizija v smeri življenja, v katerem je vse najlepše še pred nami. Za to vizijo pa se splača živeti in žrtvovati pridobljeno udobje in privilegije. Privilegij je pripadati takemu plemenu, skozi katerega lahko uresničuješ sebe!

Spremljajte nas. Uživajte na skupni poti z nami tudi vi. Že za krompirjeve počitnice ste na potovanjih srečali naše vodnike z zvezdicami v očkah in prenovljenim vodniškim žarom. Z novembrom 2017 zdaj v SPREMEMBO vstopa celo »pleme« sodelavcev Agencije Oskar. Temu bo posvečeno tudi celo leto 2018, v katerem praznujemo 22. obletnico naše skupnosti. To pa je številka, ki se ji osebno že celo življenje priklanjam. Zvezde so nam naklonjene in veter vesolja piha z nami v skupno smer. Pridružite se nam v prihodnosti, v kateri bo vsak dan lepši od prejšnjega, kakršen koli že bil 😊.

Če je vizija jasna, ostaja le še užitek na poti 😊.

Oskar