30. sep, 2020   Agencija Oskar, Azori, Grčija, Italija, Kreta, Madeira, Oskar piše, Sardinija, Sicilija  

 

Spet lahko potujemo po svetu

Pravila potovanj so se spreminjala iz dneva v dan. A tu je tudi vesela novica, ki jo prinaša nova vladna uredba. 😊 Le-ta nam omogoča potovanje in vrnitev v domovino brez karantene ne le iz zelenih in evropskih oranžnih držav, temveč tudi iz celega sveta, če le imamo svež in veljaven negativen Covid test.

Testiranje na Covid ob povratku je vedno bolj preprosto. Če se vračamo iz letališča Munchen, ga tam lahko opravimo brezplačno. Na Dunajskem letališču vas stane 90 EUR. Na Istanbulskem letališču pa le 30 EUR. Preverjamo tudi druge možnosti. Vedno pa se lahko testirate tudi po vrnitvi domov.

Tu so še pravila gostujočih držav, ki za prišleke določajo vstopne pogoje. Večinoma so to brezplačni Covid testi na letališču (Madeira, Azori …), vsekakor pa velja test, ki ga dobite doma (za okoli 90 EUR). V Agenciji Oskar budno spremljamo situacijo in ravnamo skladno. V praksi vse lepo teče. Preizkušeno.

Veseli smo, da se uradna pravila sproščajo in nam dajejo možnost potovati. Zdaj je na nas popotnikih, da smo pozorni in odgovorni in da se vračamo zdravi. In tako danes potovanja nemoteno potekajo. Še več, vzdušje na potovanjih – ko izklopimo medije – je izjemno doživeto in konstruktivno. Pravi odklop, ki nas napolni z navdihom in voljo do življenja.

Oskarjeva potovanja so vsaj tako varna, kot je varno domače življenje. Sopotniki smo ozaveščeni, potujemo po naravnih lepotah in bolj odmaknjenih krajih, kjer ni gneče. Turistična infrastruktura se je prilagodila in vsi se držimo pravil.

Kam bomo potovali za jesenske počitnice? Gotovo so najbolj atraktivne preizkušene bližnje destinacije – Italija, Grčija in Portugalska. Sopotnikom so najbolj zanimiva otočkanja – Madeira in Azori, Sicilija in Sardinija, Kreta. Za oktobrske počitnice smo se odločili pospešiti tudi Turčijo, ki je celo poletje turistično normalno delovala – čeprav je bila na slovenskem seznamu med rizičnimi deželami.

Za november in novo leto pripravljamo tudi bolj eksotične dežele. Oglejte si našo ponudbo na spletni strani in sledite e-časopisu.

Ostanimo svetli in zdravi še naprej.

Lep pozdrav, Oskar