15. september, 2010   Člani pišejo  

Slovensko košarkarsko vzdušje v Istanbulu

 

Slovensko košarkarsko vzdušje v Istanbulu

 
Iz razmeroma majhne države, z dvema milijonoma prebivalcev, se je v Istanbul podalo kar pet tisoč navijačev, da podprejo našo košarkarsko ekipo v boju za naslov svetovnega prvaka. Center mesta so preplavile množice Slovencev. V primerjavi z drugimi navijači smo bili najbolj prepoznavni. Po besedah turškega prebivalstva, je neverjetno, da smo prišli tako daleč zaradi tekem.
Predvsem zaradi tekem, a nas je tudi Istanbul očaral, presenetil, zabaval in nasmejal! 
Naša skupina je z vsem srcem in vso energijo, ki smo jo premogli, dala več kot 1000% od sebe pri navijanju.
Monumentalni vhod v dvorano, na levi in desni 24 zastav držav finalistk in med njimi obvezno slovenska zastava, v družbi srbske in tunizijske. Zastave organizatorja, FIBA, države gostiteljice Turčije in turške košarkarske zveze, dva glavna vhoda in maskota parvenstva vanska košarkarska mačka.
 Vzdušje v športni dvorani Abdi Ipekci, kjer se je odvijala večina tekem, je bilo neverjetno ! Tribune so bile skoraj popolnoma obarvane v zelo-bele barve dresov naših navijačev.
»Slovenija gre naprej!«, »Kdor ne skače ni slovenc, hej, hej, hej !«, »I FEEL SLOVENIJA« in mnogi drugi vzkliki so preplavljali dvorano. Troblje, bobni, raglje, zastave, šali in nepogrešljiva pokrivala so še dodatno ustvarili neverjetno vzdušje. Valovi navijačev na tribunah, skupno vzklikanje in vzpodbujanje naše ekipe je bilo neverjetno, prav tako energija, ki smo jo dajali našim košarkarjem.
Kriki, za vsak koš, ki smo ga zadeli, so se slišali iz dvorane daleč v okolico. Organizacija tekmovanja je bila neverjetno dobro izpeljana, za varnost je bilo zelo dobro poskrbljeno prav tako za udobje navijačev. 
Vsekakor bo mnogim Turkom in drugim gostom slovenska ekipa navijačev ostala eden nepozabnih spominov na to prvenstvo. Spoznali smo mnogo tujih navijačev izmenjali z njimi navijaške izkušnje, poglede na svet, navade v deželah iz katerih prihajamo, jih naučili kakšno slovensko besedo in kaj skupaj popili. Kaj je še lahko boljšega kot širiti navijaški duh in spoznati neverjetno zanimive ljudi dežele gostiteljice in druge goste v deželi?!  Neprecenljivo!
Navijajte z nami in držite pesti, da se uvrstimo v osmino finala!
Veliko navijaških vzklikov in lepih pozdravov vam iz Istanbula pošiljamo,
Oskarjevci