18. okt, 2016   Agencija Oskar, Maroko  

 

Sladko maroško novoletno potovanje

Piše vodnica: Daša Mahmoud Ganna

Božič doma, potica, vonj po kadilu, sorodniki okoli nas, nočni sprehod po zasneženi okolici … potem pa … SKOK V MAROKO!

O, KAKŠNA RAZLIKA!

Maroko-kameleŽe z letala vidimo zasnežene grebene Atlasa, pod njimi  zelene površine travnikov in pašnikov, v daljavi razburkan Atlantik. Naredili bomo veličastni krog – svetovljanska Casablanca, diplomatski Rabat, dražljivi Meknes, antični Volubilis, srednjeveški Fes, čez grebene in planote srednjega Atlasa do roba Sahare, zasanjana Merzouga z rdečimi sipinami, pa prelepa soteska Todra, filmski Ouarzazate in presenetljivi Ait Ben Haddou in čez visoki Atlas do romantičnega Marakesha.

Oh, in tu nas bo ujelo Novo leto … Čeprav Maročani praznujejo svoje praznike drugače, se za nas zelo potrudijo.

Maroko-MarrakechPraznovali bomo v tradicionalni restavraciji (ne v hotelu), se razvajali z izbranimi specialitetami, uživali ob plesnem nastopu (tudi trebušna plesalka nas bo navdušila), opazovali bomo ognjemet z najvišje terase, pili dobre domače sokove, si organizirali tudi kako pivo ali sladko maroško vince in se seveda veselo zabavali.

Novoletni Maroko bo še posebno navdušil vas vse, ki ste ljubitelji presenetljivo različne in razgibane narave, izjemne kulture na skrajnem zahodu muslimanskega sveta, berberske kulture, ki ostaja sveža in vse bolj aktualna, pa seveda dobre hrane, ki vas bo vse dni navduševala.

Pridružite se nam na novoletnem potovanju!