02. mar, 2010   Agencija Oskar, Člani pišejo, Egipt  

 

Sinajska meditacija

F1030003 SMALL 300x201 - Sinajska meditacijaZgodnja jutranja ura in počasi se prebujam v nov dan. Prvi  žarki  sramežljivo oblizujejo vrhove peščenih sipin. Zavit kot gosenica v toplo spalno vrečo opazujem sopotnike, ki mirno leže levo in desno poleg mene. Še malo in sonce me bo vsega polizalo in spodbudilo, da se  izmotam iz spalke in zvalim v nov dan …
Bos zakorakam po drobnem pesku, ki so ga sile narave dolga  leta drobile. Ni ga lepšega občutka, kot je jutranji sprehod po peščeni preprogi. Prepustim se popolni masaži stopal in uživam. Uživam v opazovanju rojstva novega dne in gledam žarečo kroglo, ki se počasi vali po nebesnem svodu. Sončev objem postaja močnejši in topli žarki me ližejo po celem telesu.
Sinajska puščava se kaže v vsej svoji lepoti. Že dolgo se ne ubadam več s tem kaj je pod peskom in kakšne zverinice me lahko ogrožajo.08 30 SMALL 300x201 - Sinajska meditacija Zaupam silam dobrega, da bo vse v redu in kakor mora biti, pa naj se zgodi karkoli.
Za bližnjo skalo opravim klic narave. V roke zajamem morje peska in se umijem. Ni ga boljšega pilinga, kakor je umivanje z najfinejšim peskom.
Naši puščavski prijatelji so medtem skuhali čaj in svež kruh se peče. Tabor počasi oživlja in popotna druščina se prebuja v nov dan. Pred nami so vse lepote sveta. 07 86 SMALL 300x201 - Sinajska meditacija
GVIDO PEVEC