28. mar, 2012   Agencija Oskar, Člani pišejo, Turčija  

 

S Shano po poti OLIMPIJSKIH BOGOV

 
Duhovno potovanje, poletne počitnice in detox program v letu 2012 
.
Čas poletnih počitnic se približuje in če bi radi zase naredili nekaj več, potem se nam lahko pridružite na počitnicah malce drugače.
V sodelovanju s potovalno agencijo Oskar smo za vas pripravili zanimiv program v juniju in septembru, ki zajema 3 možnosti:

Vsi programi zajemajo dnevno vadbo joge – pozdrav soncu, trekinge, sprehode, vodene meditacije in obiske točk moči po turški Grčiji, seveda na ležanje in druženje ne bomo pozabili.
Z vami bo Shana, ki je vsebinsko pripravila izjemno bogat porogram. Namen je, da se boste ponovno povezali nazaj s sabo. Hodili bomoTurčija s Shano namreč po poteh Olimpijskih bogov, ki simbolično kažejo naše cikluse v življenju. Afrodita in točka moči Afroditinega templja, nas bo povezala z notranjo lepoto in vrednotami, Zeus z našo močjo, Had z našim podzemljem – podzavestjo in vzorci, ki jih predelujemo, Atena z modrostjo, ki je v nas… na točkah moči, v templjih, bomo imeli čas za delo na sebi. Preko meditacije in arhetipov iz mitoloških zgodb se bomo povezovali in odkrivali naše uspavane potenciale, fizična aktivnost in vadba, pa nam bo omogočila, da bomo jačali naša telesa preko diha žive svetlobe in tako dosegali svojo integriteto – ko bodo Um, Srce in vaša Akcija ponovno poravnani in usklajeni.
Arhetipska postavitev vlog Bogov, odigravajo le vaše dele osebnosti, ki vam lahko pomagajo pri problemih v odnosih ali na splošno pri stikih z ljudmi. Kdo izmed njih ima v tem trenutku glavno besedo?  Pokazala vam bo, kako so vsi odnosi okoli vas, le odsev vas samih in vas naučila, kako uravnovesiti situacije, ki se odigravajo v vašem življenju zdaj. Na mestih, svetih točkah – v templjih, pa se bomo skozi energije posameznih arhetipov povezali z najglobjim bistvom in s pomočjo različnih meditacij prišli do svojega bistva. 
In kaj bo najbolj magično na tem popotovanju?
Na točke moči se bomo odpravili v času poletnega Solsticija, 21.junija 2012 in jesenskega enakonočja 23. septembra,  tako, da  nas bodo še univerzalne energije podprle pri aktiviranju notranjih vsebin, do te mere, da boste resnično lahko rekli, da ste iz potovanja prišli prenovljeni in pripravljeni na Novo.  Vstopimo skupaj skozi Nova Vrata Zavesti.
Po duhovni poti v praktičnih čevljih!
*
In zgodba… se začne…
 
Potovanje je namenjeno vsem avanturistom, iskalcem Resnice in vsem, ki si želite v življenju živeti svoj resnični Namen, kdo ste in kam greste. Na poti se bomo skozi Templje, ki jih bomo obiskali, povezali s točkami moči in arhetipskimi energijami, ki jih posamezni predstavnik grškega panteona predstavlja. Mesta, kjer stojijo templji, so posvečeni dvanajstim bogovom in boginjam Olimpa. Zevs, Hera, Pozejdon, Ares, Hermes, Hefajst, Afrodita, Atena, Apolon in Artemida so bili vedno člani dvanajsterice, Hestija, Demetra, Dioniz in Had pa so se izmenjavali na tem prestižnem položaju.
Grški miti so zgodbe o človeštvu, zgodbe o človeški naravi, človeških ciklusih in naravi božanskega. Namen potovanja je, da v praksi skozi simbole in metafore teh zgodb bolje razumemo sebe in svoje notranje procese. Proces bo potekal v obe smeri, navznoter kot navzven, saj se bomo fizično nahajali na točkah moči ter energijskih vozliščih. Prihaja čas, da postanete sprememba Vi sami.
Starogrški miti pripovedujejo glavno zgodbo, ki obsega tri elemente junaškega potovanja: od odhoda/ začetka potovanja preko procesa sprejemanja do končnega potovanja. To potovanje simbolično predstavlja cikluse življenja. Mitske nauke lahko uporabimo kot pomoč pri potovanju skozi lastni čas, vključujoč večje zavedanje in preglednost. Tu je skrit namen našega popotovanja; priti po poti nazaj k Sebi!
Vsakega krog ali nova doba v življenju se začne s prebujenjem. To je lahko nepričakovan klic avanture, pa naj gre za ljubezen, otroke, kariero, ustvarjalnost ali osebno rast in duhovno zavedanje. V tem trenutku se v toku vsakodnevnega življenja zgodi prekinitev in nas prisili v akcijo. Prisiljeni ste vstopiti v neznano. Morda na križišču začnete srečevati ljudi, ki tudi potujejo in so iskalci svoje Resnice. Morda prav na tej poti najdete nepričakovano pomoč in vodstvo, ko se bomo skupaj in vsak zase pomikali preko praga prej poznanega.
Ko smo enkrat v območju NOVEGA, se začenjajo spremembe. Ko se premikamo skozi proces Sprejetja, nas preizkušajo strahovi, izzivi in prepreke. Tu se soočimo z lastnim najglobljim breznom. Vstopiti moramo v svoj podzemni svet in se vrniti prerojeni. Iztrgati moramo vse iluzije prejšnjega Jaza, globoko v sebi poiskati lastno vez in se z novo odkritimi zakladi vrniti v zgornji svet. Skozi te preizkušnje in razsvetljenje smo sprejeti v novo življenje, novo perspektivo in novi smisel Sebe.
Nato se šele začne obdobje povratka. To je pogosto boleča naloga vračanja, ko smo mi spremenjeni, domači svet pa je isti. V tem trenutku našega potovanja lahko pride do velike skušnjave, da se sploh ne bi vrnili, a če se ne, se bomo izgubili v lastnem labirintu. To je namreč čas, ko moramo postaviti novega sebe v svet, čas, ko postanemo gospodarji obeh svetov. Na bolj otipljivi, človeški ravni je lahko ta proces vračanja ponovna Integracija. Živeti v NOVI integriteti pa lahko pomeni tudi, da se znajdemo v novem razmerju ali pa pred spremembo v karieri. Pomeni lahko osebno, ustvarjalno ali duhovno spremembo, spremembo v našem zavedanju sebe in pogledu na svet.
In prav to je naš namen. Da se vsak na svoj način osredotoči na branje zgodbe, ki govori o vašem potovanju prav zdaj. Na poti vas bodo spremljale točke moči z zgodbo Boga ali Boginje. Za te zgodbe pa si je vredno vzeti čas, saj vam le tako nudijo globlji vpogled v sporočilo, ki vam ga prinašajo. Najprej spoznate pripovedovalca, potem se posvetite zgodbi!
Da pa bo potovanje še bolj začinjeno, bomo na potovanju ob pomembnem prehodu, v času poletnega Solsticija, 21. junija, v Hefajstovem templju naredili finalno meditacijo: odpuščanje starih delov sebe in ponovno povezavo skozi Vrata Nove Zavesti in vzeli svojo moč nazaj. Na jesensko Enakonočje pa bomo naredili finalno meditacijo v templju Atene: odpuščanje starih delov sebe in ponovna povezava skozi Vrata Nove Zavesti.
Na ta dan je namreč čas, ko se odprejo Zvezdna vrata in je čas posvečen velikemu kozmičnemu vdihu, manifestaciji vsega, kar si želite za svojo prihodnost. Prerodili se boste skozi praktično izkustvo, meditacije in povezovanje preko arhetipskih energij Bogov. Delali bomo na vseh nivojih: fizičnem, čustveno-mentalnem in duhovnem delu sebe. Energijsko se boste napolnili in odpustili bremena preteklosti.
Naše potovanje zajema vsakodnevno večerno ali jutranjo vadbo joge glede na program: pozdrav soncu skupaj z namero za tisti dan, vodene oglede na točkah moči – Templjih bogov in boginj – in aktivno delo na sebi. Skozi povezovanje in meditacijo se bomo v vsakem templju povezali z energijo, ki je doma na tistem mestu, s tem pa bomo lahko zavestno ozdravili dele sebe, ki ga želimo spraviti v ravnovesje. Poudarek bo na odpuščanju in uresničevanju sebe.
Shana