23. jun, 2016   Agencija Oskar, Vodniki, Vodniška šola  

 

Refleksije vodnikov iz team buildinga – piše OREL

Pozdravljeni vsi prijatelji iz našega živalskega vrta v hrvaški Istri.

bald_eagle_adult2

Na teambuilding turistične agencije Oskar sem prišel kot list papirja, ki je na eni strani popisan, medtem ko je na zadnji strani prazen.

Popisan list je moja vodniška kilometrina, mnenja ter prepričanja, ki sem si jih izoblikoval v preteklih letih. Vendar sem odprt za nove stvari in sem se te 4 dni povsem prepustil in vključil v dogajanje.

Ko smo se pripeljali na posestvo, so se za nami zaprla vrata in počutil sem se kot ujeta žival. Nenazadnje orli ljubimo svobodo in radi letimo po širnem nebu. Če je bilo moje telo ujeto, pa je intenzivno potovanje doživljala moja duša, saj je bilo predstavljeno ogromno stvari, ki so v nasprotju z mojimi prepričanji. Na primer: za razliko od Bivola jaz rajši potujem z majhnimi skupinami do 10 oseb, ki mi dajejo več svobode. Okoli sebe sem zgradil čustveni oklep, ki me ščiti pred mnenji in reakcijami, ki mi niso ravno po godu.

Notranji boji, ki so se dogajali v meni v štirih dneh teambuildinga so rezultirali v hudem glavobolu, ki je počasi izginil šele po mojem zadnjem nastopu pred soudeleženci, ki je bil končno malce boljši v primerjavi s prvima dvema nastopoma.

Vrhunec teambulidga je bil tudi zame krog tolkal, kjer sem podrl prepričanje, ki se je v meni zgradilo skozi desetletja. Okolica, pa tudi sam sem se prepričeval, da nimam posluha in da nisem sposoben izvabiti spodobnih zvokov iz glasbil. Eden izmed sklepov, ki sem jih sprejel na teambuildingu je bil, da iz svojih potovanj prinesem tolkala zase in za sina.

Sedaj sem na potovanju v Maroku in ves čas pogledujem po trgovinicah in stojnicah za tolkali. Včeraj zvečer sem se pridružil maroški družini z igranjem na tradicionalno tolkalo, ko so nam predstavljali tradicionalne berberske pesmi in glasbo.

Poleg tega sem se odločil, da se bo moj čustveni oklep začel topiti, nad čemer je bila moja partnerka navdušena.

Potovanja bom poskušal tudi osmisliti in jim dati rdečo nit, ki bo povezala vse potnike in še povečala doživetje potovanja.

Iskreno se zahvaljujem vsem udeležencem za odlično družbo in sodelovanje, predvsem pa starejšim vodnikom, ki so nas tako lepo sprejeli, da sem jaz kot outsider šele drugi dan ugotovil, kdo so starejši vodniki in kdo je šele stopil na vodniško pot.

Največja zahvala pa gre seveda Bivolu, da me je kot outsiderja sploh povabil na to delavnico in mi razodel marsikatere posebnosti in skrivnosti TA Oskar.

Namestitev, okolica in hrana so bili fenomenalni, za kar zahvala gre seveda Mrožu in Mravlji.

Lepe pozdrave vam pošilja Orel (Gregor Košec) iz majhne gorske vasice Ait Ounrhi Assamer na 2100 m nadmorske višine.