17. apr, 2019   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Prvomajska popotnica

V naslednjih dneh se nas preko 2.000 sopotnikov in vodnikov odpravlja na pot. V agenciji je živahno, vodniki prihajajo, prevzemajo dokumente in zadnje napotke, vršijo se »zaključna dela« potovanj, ki smo jih za vas mesece pripravljali z ljubeznijo in pozornostjo. Kajti zaupali ste nam vaš prosti čas, najbolj dragocen, VAŠ čas.

Naj vam za popotnico navržem nekaj misli, s katerimi bo vaše potovalno doživetje morda dobilo dodatne razsežnosti, vložen denar pa se iz morebitnega stroška prelevi v čudovito naložbo v boljše življenje – doma. Kajti potovalni potencial je neizmeren ocean, iz katerega lahko vsakdo jemlje, kolikor je sposoben jemati in kolikor lahko prinese domov.

Ozavestimo torej nekaj poudarkov in s tem razširimo našo sposobnost »jemati« in »nositi domov«.

Če imaš dva zlatnika,
si z enim kupi kruh za preživetje, z drugim pa vrtnico za svojo dušo.

Potovanje presega nujnost in potrebo, presega preživetje in obveznosti, presega dnevne misli in skrbi, presega domači vsakdan. Presega tudi vas, kakršni ste doma. Potovanje je VAŠ čas, VI ste si ga podarili, da lahko izstopite in si odpočijete od vsakodnevnega samega sebe.

Potovanja so vrtnica za vašo dušo. Vonjajte jo in občudujte, uživajte v sebi in v misli, da ste si jo lahko privoščili😊.

1024x683 - Prvomajska popotnica

Nihče ne potuje zaradi tistega kar plača,
in ne more plačati tistega, zaradi česar potuje.

Podarili ste si potovanje, da bi doživljali sebe v stiku z drugačnostjo gostujočih dežel in v potovalni zgodbi skupine sopotnikov. Ko greste na pot, se želite izkusiti v glavni vlogi vašega lastnega potovalnega filma in soustvarjati ZGODBO – tako kot si vsi želimo biti tvorci svojega življenja doma.

Vse, kar smo plačali (letalo, hoteli, prevozi …) so le pogoji, da vam je dana priložnost ustvarjati VAŠO ZGODBO. Kdor potuje zgolj zaradi tistega kar plača, izgublja potovalni smisel in iz priložnosti ustvarja mukotrpno čakanje njegovega konca – povratka domov. Zato izkoristite priložnost, ki ste si jo poklonili.

Sopotniki (in vodnik) so največje potovalno bogastvo.

Potovanje v skupini je privilegij in dodana vrednost. Vodnik nam omogoča odklop, prepuščanje potovalnemu vetru in gostujoči deželi, sopotniki nam omogočajo izmenjavo izkušenj, refleksijo in evalvacijo občutkov, skupina nam omogoča preseči samega sebe, kakršen sem doma. Vse to pomeni nadgradnjo in preskok v »nekaj presežnega«.

Na potovanju se vse menja, le sopotniki in vodnik so stalnica od začetka do konca poti. Sopotniki z nami delijo izkušnje in soustvarjajo zgodbo. Kot se mi dobro počutimo s sopotniki, tako bomo doživljali, ustvarjali potovalno resničnost. Občutenje skupine nam govori o KVALITETI doživljanja.

20190216 084552 1024x498 - Prvomajska popotnica

Potovanje brez izziva je kot hrana brez soli.

V začetku se na potovanje prijavimo zato, da bi bilo izpeljano, tako kot je zapisano (in vsi v Agenciji pozorno skrbimo, da bi se tako zgodilo), a potovalni smisel je skrit prav v mnogih nenačrtovanih presenečenjih in podrobnostih, ki se nam »zgodijo« mimo naše volje in pričakovanj.

Največja neznanka in priložnost na potovanju je zagotovo skupina sopotnikov (med njimi so lahko celo taki, ki presegajo vašo domišljijo), saj je v njihovi družbi lahko deževno, ko pričakujemo čudovit sončni zahod, ali pa smo soočeni z blatom, ko pričakujemo enkraten sprehod po riževih poljih.

Potovanje je neizčrpen vir presenečenj, saj se na potovanje odpravljamo z bremenom lastnih pričakovanj, ki običajno nimajo nič skupnega z neznano potovalno resničnostjo. Presenečenja pa so najmočnejša doživetja, če se jim odpremo in potovalnemu času vdihnemo gibljivo subtilnost.

IMG 0544 1024x768 - Prvomajska popotnica

Sopotnik ste (lahko) glavni igralec v potovalnem filmu.

Skupinsko potovanje je priložnost za soustvarjanje avtorskega potovalnega filma, v katerem lahko vsakdo od sopotnikov igra glavno vlogo. Aktivni sopotnik, ki vlaga v potovanje in prispeva sebe v skupino, je za svoj vložek bogato nagrajen z doživetji in izkušnjami. Iz skupine črpa sopotnike, ki ga bogatijo in skupaj z njim ustvarjajo prelestni »tukaj in zdaj«. Večje sodelovanje pomeni večji učinek potovanja, večje potovalno bogastvo.

Da bi bila zgodba čim bolj naša in neprecenljiva, se pred in med potovanjem vprašajmo:

–       Kaj doprinašam v potovalno skupino? Kaj na potovanju dobivam od potovalne skupine?  
–       Kako lahko sopotnikom dam še več možnosti, da mi lahko zaupajo?
–       Kje so moji potenciali za še večje sodelovanje in soustvarjanje zgodbe …

… kajti več ko bo mene v njej, več bo nje v meni. In to je tisto bogastvo, ki ostane po vrnitvi domov. Zato potujemo.

Potovanje brez smisla je nesmiselno.😊

Čez prvomajske praznike vodim skupino dragih sopotnikov po vzhodni Turčiji. Z večino nas družijo nepozabne zgodbe. Veliko si pomenimo, zato se bomo tudi mi v enem najbolj eksotičnih okolij vzhodne Turčije spraševali gornja vprašanja – da  bi skupaj našli še več odgovorov in s tem naš potovalni »tukaj in zdaj« še bolj prepletli z vsebino in močjo.

Turčija Vzhodnoturški trojček 1024x668 - Prvomajska popotnica


Želim vam lepo potovanje,

Oskar

PS. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti.