22. sep, 2015   Agencija Oskar, Oskar piše  

 

Prerojenje Agencije Oskar

11. september 2015

Prerojenje AOVstopamo v zrelo dobo Agencije Oskar. Zrasli smo v sferah globin, ki potovanjem vdihujejo smisel in pomen, in se v njih skoraj izgubili.

Dokazali smo se v tržnih sferah primerljivosti in količin in se v njih skoraj izgubili. Zdaj pa prihaja čas, ko bomo oboje skupaj združili v novo celoto tako, da bomo hkrati tržno-turistični IN HKRATI globoko vsebinski IN HKRATI vse vmes; človeški torej – z iskricami v očeh, a hkrati  čvrsto na tleh.

V Agenciji Oskar sprejemamo izziv nove priložnosti. A pot v raj gre skozi pekel.

Spomladi sem spoznal, da tudi sam ne želim biti več del zgodbe, kot sem jo ustvarjal in živel. Skozi Agencijo Oskar se nisem več uresničeval. V službo sem hodil delat zgolj profesionalno in brez srca. Počutil sem se kot žrtev; v meni sta rasli utesnjenost in nemoč. Čez poletje se je v meni bil hud boj – ostati ali oditi. Drugo bi bilo lažje, a sem se odločil:

“Prerodil bom Agencijo Oskar!”

Težko mi je bilo zadnja leta poslušati, da Agencija Oskar ni več to, kar je sprva bila. Sopotniki ste nam govorili, da smo vse bolj organizirani in turistični; da smo vse bolj neosebni in nepristopni; da je v naših potovanjih vse manj duše in občutka, da ni več tistega pravega potovalnega izziva, ki nas drami in spodbuja v življenje …

Skratka, v Agenciji Oskar je vse manj Ideje, zaradi katere smo bili skupaj.

Tudi MI, ljudje, nismo več takšni, kot smo bili pred 20 leti, ko se je s presežnim entuziazmom v domači dnevni sobi rojevala Ideja “Oskar”. Ideja je ZAŽIVELA; drobna iskrica se je razplamtela čez cel svet. Tisoči smo “z Oskarjem” potovali, doživljali, odkrivali tudi najbolj odmaknjene kotičke sebe in sveta. Brez “Oskarja” bi bil za mnoge med nami svet danes drugačen.

Tako močna je Ideja, ki kot svetla zvezda sije nad nami; Ideja, ki spreminja svet.

V času krize smo se v Agenciji Oskar soočili s težkimi časi. Potovanja smo klestili globokih vzdušij in skritih kotičkov; postajala so vse bolj površinska, ogledovalna in hedonistična. Taka potovanja so privabljala vse bolj turistične sopotnike, ki so vajeni potovati zaradi tistega, kar plačajo. Iz potovanj smo izločali potovalni izziv. Zdaj smo profesionalci, ki vrhunsko delamo dobra potovanja. Smo samo najboljša potovalna agencija v Sloveniji. Vendar nič več.

Dobri profesionalci, izgubili pa smo srce in moč spreminjati svet.

Prerojenje je globok proces, ki teče v vsakem med nami, ki smo soustvarjali Agencijo Oskar kot sodelavci, vodniki ali kot sopotniki. Izstopamo iz cone udobja, izpostavljamo se izzivom resničnosti, ki iz nas lušči stare tvorbe okostenele samopodobe. Vstopamo v RESNIČNO ZGODBO, v mojzesovsko potovanje Agencije Oskar skozi puščavo v Obljubljeno deželo. Tako kot boste lahko spet kmalu potovali sopotniki na naših PRAVIH potovanjih.

Nebo bomo očistili oblakov in SONCE bo spet zasijalo nad nami.

Ali pa ne. Ne bo šlo čez noč. A če je vizija jasna, ostaja le še užitek na poti. Veselje je, da je prava POT vedno taka, kot je. Vedno katarza, prečiščenje. Kar ostane, pa je vredno živeti. Kot po vsakem pravem potovanju. Agencija Oskar je tudi moja zgodba!

Pleme brez pesnika je mrtvo. Naj živi pleme!

Bodrite nas in ostanite z nami!

Oskar

P.S. KDO VE, KAKO GODEJO NEBEŠKI GODCI …
… mi le plešemo, kot vemo in znamo.