15. sep, 2010   Dogodki doma, Oskar piše  

 

Prehod v odličnost skozi dvig zavesti

 
TEAM BUILDING AGENCIJE OSKAR  9 – 12. SEPTEMBER 2010
 
Več… Vtisi iz TB
 
Izhodišče: Ključ do odličnosti je skrit v tistem, kar je našim očem nevidno.
Ko nosimo obleko, se ta umaže. To nas lahko užalosti. Obleko je treba očistiti.
Tako je tudi z nami. To pa je bil eden izmed skupnih zaključkov TB, da se velikokrat obleki bolj posvečamo kot sebi.
Kot cilj smo izbrali vizijo: ODLIČNOST SKOZI ODNOS. Odnos pa je tak, kot smo sami. Če se čistimo, vsak sam in s tem vsi skupaj, so naši odnosi očiščeni. Očiščeno obleko pa je veselje nositi.
REVOLUCIJA
Na tokratnem TB smo se umazanije lotili drugače. Nismo se lotili drgnjenja trdovratnih madežev (to nas ne osrečuje), temveč smo se usmerili k raziskovanju vzrokov umazanije. Če le-te odpravimo, pranje ne bo več potrebno! Lahko se bomo ukvarjali s čim prijetnejšim.
Vzrok pa ni v tistem, kar vidimo, temveč v nečem česar ne vidimo – PA JE!
Recimo, da v nas obstajajo nevidni puhalniki umazanije (podzavest). Kako narediti svet čistejši? Preprosto. Najprej jih je treba VIDETI (ozavestiti). Potem je treba tej pošasti najti dovod energije – in ga prekiniti. Prej nevidne pošasti, ki so v nas bruhale nesnago, zdaj postanejo kup starega železja. Mi pa lahko uživamo v čistem ozračju, ki ga skozi nas prelivamo v odnose.
Le čarobno palčko je bilo treba iznajti. Zdaj se pojavi potreba po novem prostoru: nekem aktivnemu intelektu, od koder bomo poslej lastno čistino širili v misel, besedo in dejanje. To pa je naš drugi izum – rdeča sfera (nadzavest).
ZAKLJUČEK:
Do uresničitve nove vizije nas še čaka POT. Veselimo se je, saj smo se na tem TB naučili HODITI po njej. V vsej različnosti smo sprejeli skupno vizijo – to si želimo! Čistejši odnos do sebe, sodelavcev in soljudi. Čistejši odnos do dela. Hitrost, gibljivost, ustvarjalnost, natančnost in pozornost so silnice, po katerih bodo poslej naša sonca sijala še močneje!
To je vizija, za katero se splača boriti!
Oskar
Več… Vtisi iz TB