23. sep, 2020   Agencija Oskar, Sicilija, Vodniki  

 

Pozdrav s sončne Sicilije! 

Z avtobusom smo se odpeljali do beneškega letališča. Ob prihodu nas pričakajo termo kamere, ki nam izmerijo temperaturo, v letališki zgradbi pa na pol prazne čakalnice. Čekiramo se in se odpravimo proti letalu. Zaskrbljeni obrazi sopotnikov nam povedo, da nihče ne ve, kako naprej. Sledi vkrcanje in polet. Pristanek v Palermu in nasmejani obrazi delavcev na letališču. Tudi nam se prikažejo nasmehi na obrazih.

Vožnja do hotela v strogem centru Palerma nasproti mestne hiše. Kratka noč in prelepo jutranje sonce nam obsije obraz pri zajtrku na terasi hotela. Pogled daleč naokoli nam da vedeti, da smo skoraj v nebesih. Čudovite stavbe in sama zgodovina okoli nas. Sprehodimo se po prestolnici Sicilije. Sonce, na cestah vsi nasmejani in prava siciljanska dobrodošlica. Sprehod po tržnici Capo nas zlakotni. Poizkusimo sveži sezamov kruh. Normanska palača, katedrala, teatro Massimo, Monreale s kapucinskimi katakombami ter vse ostale znamenitosti nam napolnijo doživet dan, ki ga zaključimo ob tipični sicilijanski večerji in kozarcu lokalnega vina. 

Naslednje jutro se odpravimo na podeželje v gorati predel Sicilije. Vse do južne obale nas spremljajo čudovite vasice s Corleonem na čelu. Pridemo do turških stopnic. Smejijo se nam beli klifi. Skočimo v morje in se osvežimo. Arancini za prigrizek in nadaljevanje do Agrigenta. Ogled arheološkega muzeja in doline templjev nas popeljeta v čas starih grških kolonij in bogastva dežele. Tempelj Concordije in ostalih nam ostane v spominu in na skupinski sliki. 

Ali so to sanje? Ne. To ravno zdaj doživljamo s skupino na Siciliji. Ampak to še ni konec. Čaka nas še kopica čudovitih zgodbo – rimska vila v Armerini in Caltagirone. Na vzhodu pa Sirakuze, Catanija, Taormina in Etna. Eolski otoki pa so itak čisti raj. 😊 

Želiš tudi ti biti del teh sanj? Doživite Bello Sicilijo in Eolske otoke z Agencijo Oskar že oktobra!

Pokliči Izota na Agencijo Oskar, ki ti vse pove.

Zoran s skupino