13. okt, 2010   Člani pišejo, Jemen  

 

Potovanje po Jemnu


Pozdravljeni!
Že nekaj časa se pripravljam napisati nekaj vrstic o potovanju, jemen 858ki mi ga je agencija Oskar oziroma Marijana pričarala in me navdušuje še sedaj, po skoraj dveh letih.
Zaradi izredno pozne odločitve kam se odpraviti, so bile že vse destinacije, na katere sem se želela prijaviti, zasedene, zato mi je Oskarjev svetovalec predlagal Jemen in Socotro.
Takrat se mi ni sanjalo, kam grem in kako točno bo tam, imela sem samo veliko željo odpotovati in si napolniti baterije z novimi doživetji, ki pa so pri Oskarju prav gotovo zagotovljena.
Z vami sem že potovala po Egiptu in tja si od zadnjega potovanja še vedno želim vrniti.
Ker smo  bili manjša skupina, jemen 2290smo med sabo bili morda še bolj povezani kot ostale skupine. Ne morem pozabiti, ko smo prespali na obali Bir Alija, kjer sem od navdušenja pol noči prebedela in uživala v zvokih morja in spremljala rakovice na nočnem pohodu. Še vedno z navdušenjem gledam slike, ko iz svoje ¨postelje¨ vidim sončni zahod in prav tako iz istega mesta zjutraj prekrasen sončni vzhod.  Sanjsko je bilo novo leto, ko sva s kolegico ležali v parkiranih čolnih ter opazovali čisto ter jasno zvezdno nebo. To opazovanje pa naju je nagradilo s prečudovitimi zvezdnimi utrinki, za katere skoraj ne bi verjela da so resnični.jemen 2314
Od prevoženih kilometrov, ki smo si jih krajšali s pripovedovanjem zgodb ter pridnim prigovarjanjem šoferju ¨tamam¨ se spomnim večinoma smeha in še več smeha. Mesta, ki smo si jih ogledovali, smo puščali za sabo kot za šalo in že hiteli novim dogodivščinam naproti.  Osebno sem bila bolj navdušena nad gorskim delom, kjer se na tisoče teras prepleta in ustvarja videz pravljične dežele, ter seveda nad Socotro. Ta sanjski otok je resnično prekrasen. Snežno bel pesek, prijetni valovi ter valjanje po sipinah na obali Qualansije. Saj skoraj ne more biti resnično. Pa vendar mi je bilo dano, za nekaj dni.
Ves ta čas je budno oko Marijane spremljalo, jemen 2312če je vse v redu in če kdo kaj potrebuje (tudi tablete proti bolečinam je imela na zalogi :-)). Večere nam je polepšala s pripovedovanjem zgodb, prav tako pa smo uživali ob kajenju šiše ter nekateri ob žvečenju gata. Rada bi pohvalila Marijano in se ji zahvalila, ker je izredna vodička z občutkom za ljudi. Spomnim se stavka, da dogodke največkrat potem podoživljamo doma. Takrat sem dvomila, vendar sedaj mi potovanja z Oskarjem ostajajo v veliko lepšem spominu, kot pa z drugimi agencijami. Resnično sedaj vem, da je vodič zelo pomemben in da je od njega zelo odvisno ali nam bo potovanje ostalo v srcu ali bomo želeli nanj čim prej pozabiti.
Še enkrat hvala Marijani, ker je prava profesionalka.
Z doživetimi pozdravi,