02. mar, 2010   Člani pišejo  

 

POT V RAJ VODI SKOZI PEKEL

“POT V RAJ VODI SKOZI PEKEL”, vsem znan Oskarjev izrek.
Zadnji vikend sem ga doživela.DSCF3087 300x225 - POT V RAJ VODI SKOZI PEKEL
V agenciji delam na avio oddelku 2 leti, z 8 mesečno prekinitvijo zaradi operacije hrbtenice. Takrat se mi je svet samostojnosti podrl v kalvarijo nemoči, bolečine in odvisnosti od drugih.
Na popotovalnem srečanju pa se je prižgala nova iskrica. Naletela sem na lokostrelstvo, ki me je povsem prevzelo. Razbit življenjski mozaik se je začel sestavljati: navdušenje nad novim hobijem, terapevtsko priporočljiv. Šport za krepitev oslabljene hrbtne muskulature, malček talenta in obilo vztrajnosti ter volje do treninga.
Po 9-ih mesecih streljanja je hobi dozorel v tekmovanja in zadnji vikend sem osvojila dve zlati medalji na državnem prvenstvu (državna prvakinja v golem loku – članice ter absolutna državna prvakinja v golem loku).
Občutke, energijo in voljo za naprej je težko opisati. Prepričanje v glavi, da sem “kripel”, je izzvenelo. “Ko se zapre eno okno, se odprejo nova vrata.”
DSCF31711 225x300 - POT V RAJ VODI SKOZI PEKELObčutki na tekmovalni tarči so bili nepopisni. Mešanica strahu, treme, vzhičenja, vrveža, pričakovanja, dvomov, pogledov na konkurenco … Vse sem uspela transformirati v veliko notranje zadovoljstvo, odklopila dogajanje in čutila le sebe, lok, puščice in tarčo.
Bili smo eno, v popolni tišini. Zavedala sem se, da želim in zmorem zmagati. Vsak strel je bil nepopisen užitek, ritual, vsaka puščica zgodba zase.
Čas je obstal, kot v filmu, ko vse utihne in se dogaja v počasnem posnetku.  Nobene preganjavice. Slišiš svoj utrip, uživaš vsak dih, koncentracija je na višku. Veš da je vse odvisno le od tebe. Puščico vidiš v centru, nevidna vrvica vleče puščico iz tetive naravnost v cilj.  Celo telo sodeluje in si želi istega cilja. Uživaš v eleganci potega, nameritvi, spustu in zaključku strela.
Lok komaj čaka, da ustreže tvoji nameri … Fantazija!
Ne glede na to, kam se bo moja lokostrelska pot odvila, si želim le to, da bom vedno znala začutiti to harmonijo.
Z Agencijo Oskar še nisem šla na nobeno turo, a očitno je tičal razlog mojega prihoda v agencijo povsem drugje.
Za konec lahko le rečem: Oskar, hvala!
Mateja
DSCF3172 300x225 - POT V RAJ VODI SKOZI PEKEL