Vodička Ana vas bo na potovanju po Portugalskem podučila, da obstajajo 3 velike pisateljske portugalske osebnosti: Camoes, Pessoa in Samarago.
In vsako potovanje je seveda druženje, konektanje s sopotniki. Kot nalašč, se priimek Pessoa ujema s portugalsko besedo pessoa, ki v prevodu pomeni človek/oseba (=person). In v Portu sem naletel na tole Pessoejevo izjavo:” O melhor tempo que gastamos e o que investimos nas pessoas.” V prevodu nekako takole: najboljši čas, ki ga zapravimo, je tisti, ki ga investiramo v ljudi. To misel se da lepo prenesti na potovanja in oblikovanje vezi, ki se stkejo med sopotniki.

Eduardo Pessoa azulejo
Namig 1: zraven lika Fernanda Pessoe se da fotkati pri znamenitem old-style cafeju A BRAZILIERA v Lizboni v okrožju CHIADO

Namig 2: ko kupujete glasbeni suvenir, mogoče poleg ali namesto FADO kompilacij sezite po glasbi Carlosa Paredesa, ki predstavlja nacionalno glasbeno osebnost in kot najboljši možni predstavnik virtuoznega igranja na posebno portugalsko 12-strunsko kitaro

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se