26. avg, 2014   Agencija Oskar, Člani pišejo, Madeira, Portugalska  

 

Portugalska »dogaja«!

Naša Portugalska – z Madeiro ali brez Madeire – je zakon! Poletna potovanja po Portugalskem so se zaključila, tule pa je nekaj vtisov naših zadovoljnih sopotnikov:
»Še eno super potovanje z Oskarjem!«
»Prelepa dežela, vredna ponovnega ogleda. Super vodenje.«
»Lepše od pričakovanj.«
»Nisem imela nobenih pričakovanj, ker nekateri znanci so mi celo rekli, da Portugalska jim ni všeč, da so ljudje žalostni. To sploh ne drži, ljudje so prijazni in veseli, znamenitosti je veliko. Presenečena sem bila nad lepoto in raznolikostjo te dežele. Še bi se rada vrnila.«
“Portugalska je dežela bogate zgodovine, ki nas navdušuje na vsakem koraku. Lizbona, Porto navdušujeta z živahno atmosfero, prelepa dolina reke Duoro. Vsaka vasica navduši s posebnostmi, zgodovino in lepo naravo.”
“Potovanje po Portugalski je bilo kar naporno, zato se prileže bolj umirjen teden na Madeiri, kjer je nastanitev v istem hotelu odlična ideja in si lahko bivanje oz. potovanje malo prirediš po svoje. Super!”
“Pohvaliti moram vodičko Ano Hočevar, ki nam je s svojo osebnostjo, žametnim glasom, širokim znanjem zgodovine in dežele same pričarala prečudovito deželo še lepšo. Pohvaliti moram tudi agencijo, ki ena redkih v času šolskih počitnic organizira tako zanimiva potovanja!”
“V najlepšem spominu mi ostajajo znamenitosti in doživetja v Lizboni, Portu in celotni Madeiri. Všeč mi je, kako je Portugalska raznolika država, otok je drugačen od celine, mesta in vasi se razlikujejo po obliki stavb, tlakovanosti cest in tudi nadvse polni zgodovini.”
»Izjemna pokrajina, odličen program itd. ne pomeni nič, če vodnik ni dober – ta izlet je bil perfektna kombinacija destinacije, programa in vodnika.«
»Ostali so čudoviti spomini na prečudovit otok, prijazne domačine in mogočnost narave, ki je ustvarila vse te lepote.«
»Madeira je že kar preveč lepa in čista dežela. Vse zrihtano ‘v nulo’!«
“Madeira je čudovit otok, ki ponuja ogromno možnosti, a tudi tu je dan prekratek.”
»Zgodbice, ki ti poženejo domišljijo, in nato kraji (znamenitosti), ki presežejo vse, kar je ustvarila domišljija. Občutek, da potuješ v pravljici.«
Pa tudi našim najmlajšim sopotnikom je na potovanjih »dogajalo« … 🙂