14. maj, 2013   Agencija Oskar, Islandija  

 

Pohodniška Islandija 14 dni

Pohodniška Islandija 14 dni – kliknite tukaj

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Pohodniška Islandija je potovanje za vse tiste, ki imate željo po raziskovanju in želite začutiti deželo ognja in ledu, ki se vam odpre tudi v njenih skrbno hranjenih skrivnostih. Poudarek potovanja je na naravi in sprehodih.
Glavnim znamenitostim iz “Klasične Islandije”, ki jih je Islandijatreba videti, dodamo še izjemno zanimiv in eden najlepših trekingov na svetu – to je 4-dnevni treking po pokrajini LANDMANNALAUGAR. Treking ni zahteven in je primeren za vsakogar, kdor ima veselje do hoje in sprehodov v naravi. Gre za povprečno 5 do 6 ur hoje na dan, kar je približno 12 do 15 km – treking poteka več ali manj po ravnem.
Na potovanju spimo v mladinskih hotelih, hotelih 3*, penzionih – vse sobe z skupnimi kopalnicami. V času trekinga pa spimo v planinskih kočah ali v šotorih zraven teh koč, kjer je urejeno kampiranje. Vso hrano v času trekinga si pripravljamo sami – ko spimo v planinskih kočah, uporabljamo skupno kuhinjo, v času kampiranja pa uporabljamo kamping opremo, ki jo priskrbi Agencija Oskar. Potujemo s posebnim avtobusom, ki je prilagojen tako, da je malo dvignjen, da se lahko vozimo tudi čez reke v notranjosti Islandije.
To doživeto potovanje je namenjeno vsem tistim, ki dejansko želite videti in začutiti, kako narava diha. Potovanje vas bo iztrgalo iz vsakodnevnega hitenja in vam postreglo z že skoraj pozabljenim mirom.