23. mar, 2022   Agencija Oskar, Turčija, Vodniki  

 

Plesni Čirali in Olympos

Piše: Vesna Selan

Si predstavljate, da bi počitniški dan začeli in končali – s plesom? Počitnice v čarobnem Čiraliju smo začinili z orientalskim plesom, za vse, ki se s plesom srečujete prvič in tudi za izkušene plesalke.

Kako to konkretno izgleda? Nameščeni smo tik ob morju v Čiraliju in vsak dan si privoščimo ples, druženje, slastno turško hrano in kratke doživete izlete – jagodni izbor okolice Čiralija. Raziščemo vzhodno Likijo: spoznavanje manj znanih krajev nas napolni s pristnim vzdušjem. Dovolj je prostega časa za počitek in lastno raziskovanje.

Nežni turški orientalski ritmi in mehkoba gibov. Jutranje razmigavanje ob šumenju valov. Vodi nas izkušena plesalka in srčna učiteljica plesa Nataša Kočar. Gledati, vonjati, poslušati morje in obenem plesati in čutiti veter na koži! Presežno.

Zaplešemo v kulisi antike, v teatru antične Arikande! Prekipevajoči optimizem. Scena narave in starodavnih Likijskih sledi je ravno pravšnja, da navdihuje in spodbuja. Najdemo odmaknjen kotiček na plaži in glasba je povsod z nami, je pomemben del živo pisanega mozaika doživetij in občutij.

Odpravimo se na čarobne izlete. Vodi nas Vesna, ki se tu počuti kot doma. Sprehodimo se v dišečem borovem gozdu do ognjev Himere. Spoznamo se z zgodbami piratov antičnega Olymposa. Občudujemo sledove Likijcev. Obiščemo Simeno, živopisano odmaknjeno vasico, stoletno obzidje in tisočletne likijske sarkofage. Začutimo potopljeno mesto, na ladjici morda celo zaplešemo, občudujemo bizantinske ruševine in si kar na morju privoščimo slastno kosilo.

Dušo nahranimo z doživetji, smehom in spodbudnim vzdušjem. Doživimo turško plesno zgodbo, vrhunsko antično okolje pa postane kulisa za nepozabne fotografije. Telo naj uživa, duh naj poleti!

Odhod: 26.junija 2022

Srčno vabljene 😊

Več … Plesni Čirali z Natašo Kočar in ostala potovanja po Turčiji.