Planinski Maroko 11 dni

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje

Glavni poudarek potovanja je vzpon na najvišji vrh severne Afrike – na 4.165 m visoki Toubkal, ki je eden najlaže dostopnih štiritisočakov in tako doživimo najmočnejše vtise Maroka. Samemu vzponu namenimo 3 dni potovanja: prvi dan taborimo na 3.200 m, drugi Marakeshdan se povzpnemo na vrh in sestopimo na 2.000 m, kjer prenočimo. Tretji dan pa sestopimo v »dolino« in že smo na poti proti Marakeshu.

Četudi vas sam vzpon na Toubkal ne privleče, je potovanje še vedno zanimivo za vas. Ogledamo si vse glavne znamenitosti Maroka – obiščemo vsa 4 kraljeva mesta: Rabat, Meknes, Fez, Marakesh. Pa še mnogo več – vstopimo v čudovito okolje srednjega in visokega Atlasa, kjer uživamo v sprehodih po soteskah in v čarobnih igrah barv; doživimo peščeno puščavo in mogočne sipine.

Maroko je vsekakor dežela, ki jo je vredno doživeti. V njem se mešajo berberski, arabski, afriški in evropski vplivi … Čudovita in raznolika narava pa je enkratna kulisa, od atlantske in sredozemske obale, ter zelenih ravnic ob njej, do visokih atlaških gora ter morja peščenih sipin … In da ne pozabimo na pestro arhitekturo – lepo ohranjene medine nas popeljejo v čas Tisoč in ene noči, berberske kasbe in ksarji v pravljični svet, francoski deli mest pa v zanimivo sedanjost dežele.

Na potovanju spimo večinoma v hotelih 2-3* lokalne kategorije (7 nočitev) z zajtrkom, 1 nočitev imamo v penzionu (pričakujete lahko večposteljne sobe s skupno kopalnico, imamo pa polni penzion), 1 nočitev v šotorih pod Toubkalom (tudi polni penzion), 1 nočitev pa si privoščimo v šotorih v puščavi pod zvezdnim nebom (zajtrk, večerja). Vozimo se z manjšim avtobusom, saj je največja velikost skupine do 21 oseb.

Planinski Maroko je čutno in doživeto potovanje za planince in pohodnike – za vse, ki se radi gibljete v naravi. Seveda ne pozabite na dobro fizično pripravljenost!

 

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Maroko- Mesto- mark
POTOVANJE:
Cena:
od 777 EUR
Trajanje:
od 8 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Maroko-Domačini-marn
POTOVANJE:
Cena:
od 897 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-berber s kamelo
POTOVANJE:
Cena:
od 999 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Oskar Plus
Maroko-Barvanje usnja-mare
POTOVANJE:
Cena:
od 1170 EUR
Trajanje:
od 15 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Maroko-hoja
POTOVANJE:
Cena:
od 1197 EUR
Trajanje:
od 14 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se