14. maj, 2013   Agencija Oskar, Maroko  

 

Planinski Maroko 11 dni

Planinski Maroko 11 dni

Stopnja 3 – Oskarjevo doživeto potovanje
Glavni poudarek potovanja je vzpon na najvišji vrh severne Afrike – na 4.165 m visoki Toubkal, ki je eden najlaže dostopnih štiritisočakov in tako doživimo najmočnejše vtise Maroka. Samemu vzponu namenimo 3 dni potovanja: prvi dan taborimo na 3.200 m, drugi Marakeshdan se povzpnemo na vrh in sestopimo na 2.000 m, kjer prenočimo. Tretji dan pa sestopimo v »dolino« in že smo na poti proti Marakeshu.
Četudi vas sam vzpon na Toubkal ne privleče, je potovanje še vedno zanimivo za vas. Ogledamo si vse glavne znamenitosti Maroka – obiščemo vsa 4 kraljeva mesta: Rabat, Meknes, Fez, Marakesh. Pa še mnogo več – vstopimo v čudovito okolje srednjega in visokega Atlasa, kjer uživamo v sprehodih po soteskah in v čarobnih igrah barv; doživimo peščeno puščavo in mogočne sipine.
Maroko je vsekakor dežela, ki jo je vredno doživeti. V njem se mešajo berberski, arabski, afriški in evropski vplivi … Čudovita in raznolika narava pa je enkratna kulisa, od atlantske in sredozemske obale, ter zelenih ravnic ob njej, do visokih atlaških gora ter morja peščenih sipin … In da ne pozabimo na pestro arhitekturo – lepo ohranjene medine nas popeljejo v čas Tisoč in ene noči, berberske kasbe in ksarji v pravljični svet, francoski deli mest pa v zanimivo sedanjost dežele.
Na potovanju spimo večinoma v hotelih 2-3* lokalne kategorije (7 nočitev) z zajtrkom, 1 nočitev imamo v penzionu (pričakujete lahko večposteljne sobe s skupno kopalnico, imamo pa polni penzion), 1 nočitev v šotorih pod Toubkalom (tudi polni penzion), 1 nočitev pa si privoščimo v šotorih v puščavi pod zvezdnim nebom (zajtrk, večerja). Vozimo se z manjšim avtobusom, saj je največja velikost skupine do 21 oseb.
Planinski Maroko je čutno in doživeto potovanje za planince in pohodnike – za vse, ki se radi gibljete v naravi. Seveda ne pozabite na dobro fizično pripravljenost!