21. maj, 2014   Agencija Oskar, Oskar piše, Turčija, Vodniki, Vzhodna Turčija  

 

Oskarjeva refleksija …

Vzhodnoturška odisejada 2014

Zgodilo se je povsem spontano; najprej sem z velikim veseljem potrdil vodenje celostnega potovanja z Marjanom Ogorevcem, saj se s tem uresničujejo ene moje sanje; potem sem z veseljem potrdil vodenje planinskega potovanja za eno mojih najbolj uigranih skupin in ko se je to napolnilo sem v trenutku inspiracije začutil, da bi blo ful fajn dodat še en Vzhodnoturški trojček za vse, ki so mi rekli, da bi v Vzhodno Turčijo radi šli z mano. Čisto na koncu sem pred vsa tri potovanja “stisnil” še študijsko turo vodniške šole.
Celostno Oskar 300x200 - Oskarjeva refleksija …Nič novega, saj sem pred študijsko turo v mesec maj “stisnil” še celo vodniško šolo; pred vodniško šolo sem “stisnil” vodenje prvomajskega Iranskega kalejdoskopa, pred tem pa sem stisnil še kdo ve kaj, saj je pred-prvomajski čas že tako daleč, kot bi šlo za preteklo življenje. Že mora biti tako, da če človek želi “nekaj več”, mora to nekako “stisniti” v običajno življenje … OBIČAJNO ŽIVLJENJE – o kako se to lepo sliši!!!!!
Kakorkoli, vzhodno-turško odisejado 2014 pričakujem z veseljem in navdušenjem in verjamem –dogajalo se bo točno to, kar se ima za zgoditi. Nekaj hazardersko-adrenalinskega je v celi zgodbi, to pa mojo dušo podžiga NAPREJ!

* * *

Na pot odrinem konec maja na študijsko potovanje novih vodnikov, ki je delno speljano po prelestni vzhodno-turški deželi …. Vodniška potovanja so vedno izjemne zgodbe, ki tudi mene kot avtorja in vodjo vržejo v orbito; ko se cela skupina posveti enemu skupnemu cilju, potem ni ne dneva in ne noči; ni več osebnosti in, če kje, se na takih potovanjih spremenimo v naše trajanje, delovanje. Z vpeljevanjem tečaja čudežev bo letos to potovanje še močnejše. Že prvo potovanje bo imelo snovi, ki bi jo moja osebnost lahko mlela tedne in mesece; a je to le uvod v razburljivo nadaljevanje.

Naslednjo skupino Vzhodnoturški trojček 13 dni pričakam 6. junija kar v Šanliurfi, mestu poleg najbolj razburljivega arheološkega nahajališča Gobeklitepe, ki sodobno zgodovino postavlja na glavo. Od tam pa bomo doživeto potovali tudi po odmaknjenih svetopisemskih krajih vse do Črnomorske obale. Čutim, da bo to lepo potovanje, veliko prijateljev in dolgoletnih sopotnikov je v tej skupini. Kdo ve, morda bomo nekateri kar nadaljevali Tečaj čudežev iz prejšnjega potovanja …
A3B8223 300x200 - Oskarjeva refleksija …Tretjo skupino 17. junija pričakam v Trabzonu. To so moji stari znanci in prijatelji, s katerimi potujemo skupaj že več kot desetletje. Na 10-dnevnem potovanju Planinska vzhodna Turčija 10 dni (sprostili sta se še 2 mesti!!), bomo vandrali po nekoliko bolj pohodniškem scenariju, saj gre za ljubitelje narave in planin, s katerimi smo prepotovali že vso preostalo Turčijo. Rad imam vzdušja, ko se velika skupina združi in ustvari energijo, s katero potem vstopimo v odmaknjeno deželo in skupaj tako uživamo in se presegamo … Kako se bomo presegali, to bomo vedeli na koncu, ko se poslovimo na letališču v Diyarbakirju, kjer še isti dan, na sam praznik 25. junija, pričakam …
999zadne 29 300x200 - Oskarjeva refleksija …… četrto skupino, to pa je celostno potovanje Z Marjanom Ogorevcem v Rodovitni polmesec in Kapadokijo 12 dni, (le še 5 prostih mest). Srečal in vodil bom večino sopotnikov iz prejšnjih (tudi celostnih) potovanj, potovanje pa sem sestavil tako, da teče po meni najljubših terenih. Sicer ne pričakujem, da bi se zgodil kakšen vnebovhod (za to je boljše leto 2015), lahko pa se mu zaradi vročine in samega dogajanja zelo približamo! Čudežev pa na tem potovanju gotovo ne bo manjkalo! Eden bo že ta, da bom preživel ta četrti potovalni vrtinec, ki bo povrh vsega gotovo tudi energijsko izjemno intenziven!
Nemogoče je napovedati, kakšen se bom vrnil domov (če se nekje na poti ne spremenim v sanje). Zato, če bi mi kdo rad še kaj povedal takemu kot sem, naj izkoristi priložnost ZDAJ; do naslednjega četrtka, ko zvečer poniknem v vzporedno resničnost.
Oskar